7 ontbijtrecepten voor een drukke week

Het is elke ochtend weer een uitdaging. Iedereen gewassen, netjes in de kleding, tassen voor school en werk gepakt, eten, tandenpoetsen en de deur uit. Ik maak het me dan ook graag iets gemakkelijker. Jij ook? Hierbij geef ik je 7 ontbijtrecepten voor een ontbijt die je prima de avond ervoor kunt maken of zelfs in het weekend om vervolgens in te vriezen. Wil je nog meer inspiratie? Filter dan even bij recepten op de categorie: ‘prepontbijt’.

Avond ervoor maken

Ik multi-task vaak als ik het avondeten maak. Bijvoorbeeld bij het maken van deze rijstpasta met groenten. De groenten zijn gesneden en zitten in de pan, de rijstpasta staat op het vuur en dan is het tijd om de voorbereidingen voor het ontbijt even te doen. Dat kan zijn het in de week zetten van bonen, het maken van het beslag voor een cake of het snijden van fruit voor een crumble. Na het eten maak ik het gerecht dan af, zodat het de volgende ochtend gelijk gegeten kan worden of als tussendoortje meegenomen kan worden naar school en werk.

Gezond en voedzaam ontbijten

Het is voor iedereen anders. Geen ontbijt, een licht ontbijt of voedzaam ontbijt. Doe waar jij je lekker bij voelt. Vaak voorkomt een voedzaam ontbijt (zonder snelle koolhydraten of geraffineerde suikers) wel het snaaien gedurende de dag. Of je het ontbijt nu om 7.00 uur neemt of om 11.00 uur. Maak gewoonten die het beste bij je leefstijl en ritme passen. Deze ontbijtrecepten kun je ook meenemen naar je werk of onderweg als je een dagje uit gaat.

7x ontbijtrecepten om ‘s avonds te maken

Kruidcake met pastinaak

Een kruidige cake met pastinaak. Verwennerij na een wandeling in de kou, tijdens de feestdagen of gewoon omdat het een heerlijk voedzaam ontbijt is.

Hazelnoot-banaancake

Heb je wat te vieren of gun je jezelf een lekker ontbijt? Deze halnoot-banaancake is heerlijk met een verrassend ingrediënt. Slechts 15 minuten voorbereiding! De rest doet de oven voor je.

Amandelcake met cranberry’s en walnoten

Amandelen, cranberry’s, noten, sinaasappel en een topping van chocolade en dadelkaramel. Klinkt goed toch? Deze cake is erg voedzaam dus een klein stukje is al voldoende.

Bodem voor fruitgebak van banaan-limoencake

Wil je graag gezond trakteren op je verjaardag? Maak dan deze bodem voor fruitgebak, op basis van het recept voor bananencake. Met een paar verrassingen natuurlijk, want de smaak is verreweg van saai.

Ontbijtkoek (glutenvrij, lactosevrij, natuurlijk zoet)

Hét recept voor een smeuïge ontbijtkoek gemaakt met pompoen, kastanjemeel en havermeel. Glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers én lactosevrij.

Healthy mix (noten,pitten,zaden)

Deze healthy mix kun je overal voor gebruiken. Als garnering op taarten, over de (havermout)pap, yoghurt of fruit óf gewoon lekker als tussendoortje zo uit de hand. Je roostert de ingrediënten ca. 10 minuten op laag vuur in de koekenpan, dus je oven hoeft er niet voor aan

Citroencake (glutenvrij)

Een basisrecept voor cake bevat bloem, eieren, suiker en boter. Na het proeven van deze cake maak je hem de volgende keer anders! De basis voor deze cake is witte bonen.


Geef een reactie

Sommige rechten voorbehouden. © 2020 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11