Bruine rijstpasta met tomatensaus en seizoensgroenten

Yes! hier is weer zo’n makkelijk recept waar je eindeloos mee kunt variëren, waar je niet over na hoeft te denken en geen lange lijstjes voor nodig hebt. Deze bruine rijstpasta met tomatensaus en seizoensgroenten is spaghetti nieuwe stijl! Gezond en voedzaam en makkelijk aan te passen aan het seizoen.

Kokos groentesoep met gember en croutons

Als het buiten koud, nat en winderig is dan komt deze soep als geroepen. Een lekkere opwarmer vol met onstekingsremmende ingrediënten zoals gember, knoflook en kurkuma. Bijkomend voordeel, je hoeft er niet urenlang bouillon voor te trekken en het is een perfect recept om je koelkast leeg te maken (en daarmee voedselverspilling te voorkomen).

Zelfgemaakte nasischijf uit de oven

Dit is weer zo’n recept waar je alle kanten mee op kunt. Als hapje bij de borrel, als lunch of als aanvulling op je maaltijd. Deze zelfgemaakte nasischijf uit de oven is niet alleen lekkerder dan de ‘vette hap’, maar ook nog eens een stuk verantwoorder.

Heerlijke tomatensoep

Een heerlijke tomatensoep voor een herfstige dag met verse groenten. Je kunt hem zelf nóg lekkerder maken door kiemgroenten toe te voegen of zelfgemaakte pesto.

Stamppot witte kool met nasikruiden, zoete aardappel en gehakt

Vroeger aten wij thuis in de winter vaak deze stamppot met witte kool, aardappelen, nasikruiden, gehakt en een flinke lepel appelmoes. Eigenlijk hoeft er niet zoveel te veranderen om er een gezonde draai aan te geven. Ik vervang de aardappels voor zoete aardappel en de appelmoes voor appelpuree (of nog beter, laat deze weg, maar het is toch wel erg lekker erbij!)

Boekweitpannenkoek met appel en rozijnen

Deze boekweitpannenkoeken met appel en rozijnen staan bij ons wekelijks op het menu, zowel als ontbijt als lunch. In plaats van een kant-en-klaar pannenkoekenmix gebruik je boekweitmeel, ei en water. Voeg wat smaakmakers toe zoals een snufje zout, kaneel en vanillepoeder.

Pittige noedelsalade

Kook jij binnenkort voor een grote groep gasten en heb je geen idee wat je op tafel moet zetten? Dan is deze pittige noedelsalade misschien wel iets. Een grote schaal comfortfood waarvan je de voorbereidingen al een paar uur van te voren kunt doen. Zet je gesneden groenten klaar en je dressing. Dan heb je binnen 10 minuten deze feestmaaltijd op tafel staan.

Mexicaanse vegetarische burger

Een vegetarische burger maak je eenvoudig zelf met gedroogde peulvruchten. Bij de bruine bonen mag wat mij betreft wel iets pittigs en dus ga ik in dit recept voor de mexicaanse kruiden.

Haverpizza met groenten, geitenkaas en dadelstroop

Het ‘probleem’ bij veel pizza’s is de grote hoeveelheid zout, kaas en kleine hoeveelheid groenten. Pizza hoeft dus helemaal niet ongezond te zijn als je een paar dingen aanpast. Verminder de hoeveelheid zout en kaas en gebruik heel veel groenten. Serveer er een lekkere salade bij!

Maaltijdsoep uit de voorraadkast

Deze maaltijdsoep maak je met ingrediënten uit je voorraadkast en staat binnen 10 minuten op tafel, als je heeeel snel bent kan het in 8;)

Tuinboonsalade met zomerfruit

Voor een lekkere frisse tuinboonsalade heb je maar een paar ingrediënten nodig. Tuinbonen komen in deze periode van de volle grond, gewoon uit ons eigen landje. Niet alleen verantwoord voor je gezondheid maar ook duurzaam dus.

Zoete kipdrumsticks met bloemkoolrijst

Jaaa daar is hij weer! De bloemkoolrijst. Deze keer met zoete kipdrumsticks. Echt favoriet hier in huis, maar dat heb je vast al wel gemerkt in de recepten. Een makkelijke manier om flink wat groenten naar binnen te werken.

Gierst-andijviesalade

Als je snel iets lekkers in elkaar wilt zetten dan is deze salade een aanrader. Voor dit recept komen de smaakmakers uit de voorraadkast. Ik gebruik zongedroogde tomaten, die ik 10 minuten laat weken en afspoel, en olijven.

Curry kabeljauw met bloemkoolrijst

Easy peasy om dit te maken. De kabeljauw is met een paar minuten gaar gestoomd in kokosmelk en met slechts 3 specerijen heb je de smaak van curry te pakken.

Zomerse haricots verts salade

Je kent het vast wel. Een paar ingrediënten in de koelkast en geen zin om naar de winkel te gaan. Dan zit er niks anders op dan hier iets lekkers van te maken. Zo ging het bij deze zomerse salade en het pakte verrassend goed uit!

Haver-amandel pannenkoeken met rabarbercompote

Gek op pannenkoeken? Dan moet je deze met rabarber echt een keer proberen!

Wrap courgette, geitenkaas en basilicum

Een wrap is ideaal om mee te nemen toch? Dus of je nu straks op vakantie gaat óf een lekkere lunch mee wilt nemen, met dit recept kun je vast uit de voeten!

Bloemkoolsalade met koriander

Heb je niet zoveel tijd, maar wel trek in iets lekkers? Binnen 10 minuten heb je deze bloemkoolsalade klaar. Breng hem op smaak met verse kruiden. Deze zitten bomvol voedingsstoffen en zorgen ervoor dat je snel verzadigd bent.

Rode kool crumble met stoofpeer en appel

Een crumble is wat mij betreft ultiem ‘comfort food’. Dit recept is voor een standaard appel-perencrumble met rode kool. Je kunt de rode kool crumble de avond van te voren maken, dan hoef je hem alleen de volgende dag in de oven af te bakken.

Zoete pancakes met peer, vanille en caribe (vegan)

Pannenkoeken kun je wat mij betreft op elk moment van de dag eten en dat gaat zeker op voor deze zoete pancakes. Peren zijn nu volop verkrijgbaar en als je kiest voor peren die goed rijp zijn dan maak je met de natuurlijke suikers je pannenkoek lekker zoet.

Sommige rechten voorbehouden. © 2019 Voedstapje