Hazelnoot-banaancake

Heb je wat te vieren of gun je jezelf een lekker ontbijt? Deze halnoot-banaancake is heerlijk met een verrassend ingrediënt. Slechts 15 minuten voorbereiding! De rest doet de oven voor je.

Bruine rijstpasta met tomatensaus en seizoensgroenten

Yes! hier is weer zo’n makkelijk recept waar je eindeloos mee kunt variëren, waar je niet over na hoeft te denken en geen lange lijstjes voor nodig hebt. Deze bruine rijstpasta met tomatensaus en seizoensgroenten is spaghetti nieuwe stijl! Gezond en voedzaam en makkelijk aan te passen aan het seizoen.

Mango kokos oats met gember en koriander

Een voedzaam ontbijt deze mango kokos oats met gember en koriander. Lekker romig, zoet en pittig tegelijk!

Zelfgemaakte nasischijf uit de oven

Dit is weer zo’n recept waar je alle kanten mee op kunt. Als hapje bij de borrel, als lunch of als aanvulling op je maaltijd. Deze zelfgemaakte nasischijf uit de oven is niet alleen lekkerder dan de ‘vette hap’, maar ook nog eens een stuk verantwoorder.

Boekweitpannenkoek met appel en rozijnen

Deze boekweitpannenkoeken met appel en rozijnen staan bij ons wekelijks op het menu, zowel als ontbijt als lunch. In plaats van een kant-en-klaar pannenkoekenmix gebruik je boekweitmeel, ei en water. Voeg wat smaakmakers toe zoals een snufje zout, kaneel en vanillepoeder.

Gierst-andijviesalade

Als je snel iets lekkers in elkaar wilt zetten dan is deze salade een aanrader. Voor dit recept komen de smaakmakers uit de voorraadkast. Ik gebruik zongedroogde tomaten, die ik 10 minuten laat weken en afspoel, en olijven.

Haver-amandel pannenkoeken met rabarbercompote

Gek op pannenkoeken? Dan moet je deze met rabarber echt een keer proberen!

Citrus quinoa met wortel

Een lekkere frisse citrus quinoa salade om de dag mee te beginnen. Het fijne van dit recept is dat je het ook de avond van te voren klaar kunt maken.

Maaltijdsalade gierst, tomaat en avocado

Gierst is een glutenvrije graansoort en licht verteerbaar. Het bevat o.a. silicium wat nodig is voor de vorming van bindweefsel, botten en kraakbeen. De structuur lijkt een beetje op couscous en daarom bedacht ik deze maaltijdsalade met tomaat, basilicum en avocado.

Pompoen breakfast cookie

Een voedzame koek om mee te ontbijten van boekweitvlokken, pompoenpuree, zonnebloempitten, pompoenpitten en gedroogd fruit.

Eenvoudige nasi

Heb jij dat ook? Dat je iets wilt maken, maar alleen weet hoe je dat kunt doen met een kant-en-klare kruidenmix? Dat is nu voorbij met dit eenvoudige recept voor nasi.

Amandelpannenkoek met druiven

Amandel en druiven smaken heerlijk bij elkaar. Voor deze amandelpannenkoek combineer ik amandelmeel met havermeel.

Zoete warme broodjes

Ben je gek op een boterham met hagelslag? Ik heb hier een gezondere variant voor je! Het is echt heel makkelijk.

Hartige Italiaanse granola

Even in de vakantiestemming komen met de smaak van Italië? Maak dan deze hartige granola.
De granola is lekker knapperig door de boekweitkorrels.

Gevulde paprika met quinoa en geitenkaas

Een feestje om te zien toch? Paprika kun je vullen met seizoensgroenten, peulvruchten, vlees of (pseudo)granen. Dit is toch echt wel mijn favoriet, met quinoa en verse groenten.

Pannenkoek banaan-haver (zonder ei)

Wil je je kids verrassen met een healthy ontbijtje? Deze pannenkoekjes vallen vast en zeker in de smaak. Lekker zoet en voedzaam door de banaan en havermout.

Noedels met sesam en seizoensgroenten

Snel iets op tafel zetten met de ingrediënten uit het seizoen?

Mexicaanse breakfastburrito

Een stoer en voedzaam ontbijt. Deze burrito is gevuld met ‘scrambled eggs’, avocado, zwarte bonen en tomatensalsa.

Quinoaburger

Quinoa is perfect als vleesvervanger. Kies zelf de specerijen uit om de burger mee op smaak te brengen.

Havermout met aardbei en citroen

Warme havermoutpap is één van mijn favoriete ontbijtjes. Het is snel klaar en je kunt elke dag een andere variant maken!

Sommige rechten voorbehouden. © 2019 Voedstapje