Healthy mix (noten,pitten,zaden)

Deze healthy mix kun je overal voor gebruiken. Als garnering op taarten, over de (havermout)pap, yoghurt of fruit óf gewoon lekker als tussendoortje zo uit de hand. Je roostert de ingrediënten ca. 10 minuten op laag vuur in de koekenpan, dus je oven hoeft er niet voor aan

Bosvruchten-kokos zomergebakje

Je kunt ook zonder kwark hele lekkere ‘kwarktaartjes’ maken. Maal geweekte cashewnoten fijn óf gebruik een plantaardig geleermiddel zoals agar-agar (zeewier). In dit recept voor een zomergebakje heb ik deze twee gecombineerd.

Vezelrijk kokos-bananenbrood

Yes, gelukt! Ik heb van alles geprobeerd voor een nieuwe versie van bananenbrood en dit is hem geworden. Meestal maak ik bananenbrood met nootjes, boekweitmeel en amandelmeel, maar deze versie met havermout is mijn nieuwe favoriet.

Banana-bounty

Kokos – chocolade – banaan. Dat is wat je nodig hebt voor deze banana-bounty. Makkelijk om te maken en ook al haal je er met gemak 20 repen uit.

Bliss balls choco-rode biet

Deze bliss balls zijn gemaakt van rode biet, cacao, havermout en dadels.

Bananen oliebol

Ben je een echte zoetekauw? Deze bananen oliebol moet je echt een keertje proberen! Natuurlijk glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers.

Kokosbroodjes bij een feestelijk ontbijt

De broodjes bevatten al zoveel smaak dat een beleg erop niet nodig is. Ze zijn gemaakt met kokos, geraspte appel en kaneel.

Hazelnootkoekjes (vegan)

Met maar 3 ingrediënten maak je deze vegan hazelnootkoekjes: havermout, kokosmelk en hazelnootpasta.

Pompoenparfait

Met deze pompoenparfait heb je in een handomdraai een ontbijtje klaar voor de volgende dag. De weckpotjes staan ook leuk op een feestelijk versierde tafel!

Mandarijn-hazelnoot snack

Ik maak deze variant met het sap van twee mandarijnen en een snufje gember. In plaats van gemberpoeder kun je ook kiezen voor koekkruiden. Een lekkere snack voor bij pakjesavond.

Chocomuffins

Deze chocomuffins zijn gemaakt met kokosmeel. Een glutenvrije meelsoort die ook nog eens supervoedzaam is.

Pompoentaart

Ben jij ook zo blij dat het weer pompoenentijd is? Je kunt er zoveel mee doen en hij is van nature al lekker zoet! Dat betekent dat je minder zoetstoffen hoeft toe te voegen om een lekkere taart te maken. De bodem is gemaakt van hazelnoten, gedroogde abrikozen en kokosrasp. Varieer er op los met ander gedroogd fruit en noten.

Kokospudding met kiwi ‘carpaccio’

Even uitpakken met het ontbijt maar weinig tijd om in de keuken te staan? Deze kokospudding maak je eenvoudig een avond van te voren.

Tahin kokos truffels

Dit is een leuk receptje om te maken met kinderen. Voor kleine kinderen kun je de cacao eventueel vervangen voor carobe, dit bevat geen cafeïne.

Zaden en pitten bonbon

Een gezond en voedzame bonbon voor bij de thee. Je maakt ze met een mengsel van pitten, zaden, kokos, quinoavlokken, gedroogd fruit en specerijen.

Chiapudding framboos-aardbei

Heb je ’s morgens niet veel tijd om een voedzaam ontbijt te maken? Deze chiapudding maak je de avond ervoor.

Kokosmakronen sinaasappel met kiwi-dip

Ze zijn heerlijk, makkelijk om te maken en ook nog eens ideaal om mee te nemen voor onderweg. Deze kokosmakronen zijn lekker fris door de sinaasappelrasp.

Sommige rechten voorbehouden. © 2020 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11