Vegan mangotaart

Een kleurrijke vegan mangotaart voor Pasen die zo voedzaam is dat je hem ook kunt eten tijdens het ontbijt of de brunch. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers en lekker fris van smaak.

Kokos groentesoep met gember en croutons

Als het buiten koud, nat en winderig is dan komt deze soep als geroepen. Een lekkere opwarmer vol met onstekingsremmende ingrediënten zoals gember, knoflook en kurkuma. Bijkomend voordeel, je hoeft er niet urenlang bouillon voor te trekken en het is een perfect recept om je koelkast leeg te maken (en daarmee voedselverspilling te voorkomen).

Eiwitrijke honing-citroencake met sesam

Deze eiwitrijke cake past perfect bij je sportieve leven. Opbouwende voeding geeft je weer een boost om te herstellen en vooruitgang te boeken.

Amandelcake met cranberry’s en walnoten

Amandelen, cranberry’s, noten, sinaasappel en een topping van chocolade en dadelkaramel. Klinkt goed toch? Deze cake is erg voedzaam dus een klein stukje is al voldoende.

Luchtige pannenkoek van zoete aardappel

Een voedzame pannenkoek die ook erg in de smaak valt bij kids! De blauwe bessen combineren goed met de zoete aardappel en zien er feestelijk uit.

Zelfgemaakte nasischijf uit de oven

Dit is weer zo’n recept waar je alle kanten mee op kunt. Als hapje bij de borrel, als lunch of als aanvulling op je maaltijd. Deze zelfgemaakte nasischijf uit de oven is niet alleen lekkerder dan de ‘vette hap’, maar ook nog eens een stuk verantwoorder.

Glutenvrij flatbread met boerenkoolpesto en cherrytomaten

Hét recept voor een heerlijk flatbread gemaakt van kikkererwtenmeel, water, olijfolie, bakpoeder en een snufje zout. Het voordeel van dit brood is dat je het gewoon in de koekenpan bakt, ongeveer 4 minuten aan elke kant op laag middelhoog vuur.

Heerlijke tomatensoep

Een heerlijke tomatensoep voor een herfstige dag met verse groenten. Je kunt hem zelf nóg lekkerder maken door kiemgroenten toe te voegen of zelfgemaakte pesto.

Boekweitpannenkoek met appel en rozijnen

Deze boekweitpannenkoeken met appel en rozijnen staan bij ons wekelijks op het menu, zowel als ontbijt als lunch. In plaats van een kant-en-klaar pannenkoekenmix gebruik je boekweitmeel, ei en water. Voeg wat smaakmakers toe zoals een snufje zout, kaneel en vanillepoeder.

Pittige noedelsalade

Kook jij binnenkort voor een grote groep gasten en heb je geen idee wat je op tafel moet zetten? Dan is deze pittige noedelsalade misschien wel iets. Een grote schaal comfortfood waarvan je de voorbereidingen al een paar uur van te voren kunt doen. Zet je gesneden groenten klaar en je dressing. Dan heb je binnen 10 minuten deze feestmaaltijd op tafel staan.

Haverbrood met cranberry’s

Dit smeuïge haverbrood kan goed als ontbijt, tussendoortje of lunch. Lekker om mee te nemen naar de picknick, een dagje uit óf wanneer je onderweg bent naar je vakantiebestemming.

Tuinboonsalade met zomerfruit

Voor een lekkere frisse tuinboonsalade heb je maar een paar ingrediënten nodig. Tuinbonen komen in deze periode van de volle grond, gewoon uit ons eigen landje. Niet alleen verantwoord voor je gezondheid maar ook duurzaam dus.

Gierst-andijviesalade

Als je snel iets lekkers in elkaar wilt zetten dan is deze salade een aanrader. Voor dit recept komen de smaakmakers uit de voorraadkast. Ik gebruik zongedroogde tomaten, die ik 10 minuten laat weken en afspoel, en olijven.

Haver-amandel pannenkoeken met rabarbercompote

Gek op pannenkoeken? Dan moet je deze met rabarber echt een keer proberen!

Bloemkoolsalade met koriander

Heb je niet zoveel tijd, maar wel trek in iets lekkers? Binnen 10 minuten heb je deze bloemkoolsalade klaar. Breng hem op smaak met verse kruiden. Deze zitten bomvol voedingsstoffen en zorgen ervoor dat je snel verzadigd bent.

Choco hummus

Eet jij wel eens (bananen)brood of crackers en ben je op zoek naar een zoet, maar verantwoord, beleg? Zoek dan niet verder en maak deze chocolade hummus van adukibonen.

Yacon-bataat koekjes

Yacon is supersappig en de smaak heeft wel iets weg van appel en wortel. Ik combineer hem in dit recept met zoete aardappel (bataat).

Zoete pancakes met peer, vanille en caribe (vegan)

Pannenkoeken kun je wat mij betreft op elk moment van de dag eten en dat gaat zeker op voor deze zoete pancakes. Peren zijn nu volop verkrijgbaar en als je kiest voor peren die goed rijp zijn dan maak je met de natuurlijke suikers je pannenkoek lekker zoet.

Wraps met knolselderij en postelein

Vandaag is het tijd voor wraps! Naast dat ze erg lekker zijn, zijn ze ook ideaal als meeneemlunch. Het is nu de tijd van kolen en knollen en dus vul ik ze in dit recept met knolselderij en postelein. Wist je dat postelein als één van de weinige groentesoorten omega 3 vetten bevat?

Winternoodles

De wintergroenten zijn nu op hun lekkerst en komen gewoon van eigen bodem. Vol voedingswaarde en ook nog eens voor een gunstige prijs. Maak van dit recept een extra portie, dan heb je gelijk de lunch voor de volgende dag klaar.

Sommige rechten voorbehouden. © 2019 Voedstapje