Zoetzure kip met groenten

Dit gerecht kun je het hele jaar door maken. Kies voor groenten uit het seizoen.

Hartig brood

Een hartig brood met rode ui, zongedroogde tomaat, geitenkaas en tijm. Het brood is gemaakt van boekweitmeel, een goed alternatief voor tarwe.

Kruidige kip met groenten

Verse groenten en biologische kip, gekruid met Garam masala. De cashewnoten geven een knapperige bite.

Broccoli-bloemkool koekjes

Ben je op zoek naar een gezond hapje voor ’s avonds? Probeer dan eens deze hartige broccoli-bloemkoolkoekjes.

Chocomousse

Chocolademousse gemaakt met avocado en banaan. Je kunt hem ‘opleuken’ met gehakte nootjes, cacaonibs, vers fruit of kokos.

Pittige spruitjes

Spruitjes in kokosmelk met gember, kurkuma en rode peper.

Zoete spruitjes met quinoa

De spruitjes zijn gezoet met ahornsiroop. Noten combineren goed met spruitjes en met de quinoa erbij heb je een volledige maaltijd.

Feestelijke rode kool

Met een paar ingrediënten maak je van rode kool een feestelijk gerecht. Dit recept is met appel, cranberry en kaneel.

Knolselderijpoffertjes

Heb je deze al eens geprobeerd? Poffertjes van knolselderij en eieren. Lekker luchtig en goed te combineren met peterselie en sinaasappel.

Glutenvrije quiche tomaat-basilicum

Een glutenvrije en neutrale quiche-bodem waarin de smaken van de vulling de hoofdrol spelen. Varieer met de seizoenen mee en voeg verse kruiden toe.

Knapperige wortelkoekjes

Lekker als tussendoortje, lunch of bijgerecht. Varieer met kruiden om te ontdekken welke het beste bij jouw smaak past.

Kokos snack met limoen

Deze snack is heerlijk in de zomer maar misstaat ook niet als sneeuwballen op tafel in de winter. Banaan, kokos, limoen….

Granola met peer en sinaasappel

Ontbijt jij wel eens met granola? Makkelijk en gezond! Ik maak vaak een voorraad in het weekend, zodat ik doordeweeks snel iets lekkers (en gezonds!) heb.

Linzen-tomaat salade

Een heerlijke lunch salade die je de avond ervoor kunt maken. Voedzaam met pit en een beetje zoet. De verse tijm met tomaat past er perfect bij.

Haver-uitsteekkoekjes

Een gezondere variant op de zandkoekjes. Met voedzame ingredienten die je bloedsuikerspiegel stabieler houden. Knapperig en smaakvol.

Pompoentulband

Vrij van geraffineerde producten, vol van smaak! Deze pompoentulband is heerlijk zoet door de pompoen, dadels en rozijnen.

Rode bietenpannenkoek met appel

Rode bietenpannenkoek, prinsessenpannenkoek.. hoe je ze ook noemt, ze zijn heerlijk als ontbijt, lunch of diner. Natuurlijk zoet door appel, biet en vanille. Maak een vegan variant en vervang het ei voor een lijnzaadei.

Stoofpeercrumble met cranberry

Lekker winters en perfect als ‘prep’ ontbijtje, lunch, snack of dessert. Deze stoofpeercrumble mag op de feesttafel niet ontbreken!

Knolselderijsoep

Een heerlijke soep voor een gure, herfstige dag. Vul de knolselderijsoep met de groenten die je nog in huis hebt. Vooral uitgesproken smaken passen goed!

Chinesekool-salade met quinoa

Lekker zoet door de mango, zuur door de limoen en een beetje pit met rode peper. De quinoa levert essentiele aminozuren voor de opbouw van bijv. je spieren.

Sommige rechten voorbehouden. © 2019 Voedstapje