Roerbakschotel met vis

Met dit gerecht heb je alleen maar pure smaken. De enige toevoeging aan de vis en groenten is verse tijm, olijfolie en een beetje peper en zout.

Mexicaanse bonenschotel

Een voedzame, makkelijke bonenschotel met zwarte bonen en zilvervliesrijst. Varieer met de groenten die je nog hebt liggen.

Gevulde paprika met quinoa en geitenkaas

Een feestje om te zien toch? Paprika kun je vullen met seizoensgroenten, peulvruchten, vlees of (pseudo)granen. Dit is toch echt wel mijn favoriet, met quinoa en verse groenten.

Noedels met sesam en seizoensgroenten

Snel iets op tafel zetten met de ingrediënten uit het seizoen?

Mexicaanse breakfastburrito

Een stoer en voedzaam ontbijt. Deze burrito is gevuld met ‘scrambled eggs’, avocado, zwarte bonen en tomatensalsa.

Doperwtjes en wortel met citroen en knoflook

Een lekker fris gerecht om te maken bij een stukje vlees of vis. Heb je even de tijd? Dop dan zelf boontjes.

Quinoaburger

Quinoa is perfect als vleesvervanger. Kies zelf de specerijen uit om de burger mee op smaak te brengen.

Asperges met citroen-botersaus en tagliatelle

De klassieke variant is met ham, ei en hollandaisesaus, maar omdat ik het graag anders doe geef ik je hier een recept met ‘bechamel’saus. Een gezondere variant.

Mungbonen soep (Moong Dahl)

Met peulvruchten kun je alle kanten op. Deze keer maakte ik er een soep van, Moong Dahl.
Het is een licht gerecht en met verse groenten en quinoa een heerlijke avondmaaltijd.

Chinese kool met pit!

Een smaakexplosie geeft dit vegetarische gerecht. Je hebt even wat pannen nodig maar het resultaat mag er zijn!

Wrap met geitenkaas, verse groenten en knapperige gember

De boekweitwrap smeer je in met een mengsel van geitenroomkaas, komijn en olijfolie. Deze wraps zijn ideaal om mee te nemen naar het werk of om als snelle maaltijd te serveren.

Voorjaarswrap

Een lekker lichte maaltijd en perfect om restjes op te maken. Een wrap gemaakt van ei, gevuld met verse groenten.

Kabeljauw uit de oven

Vergeet diepvriesvis! In 5 minuten heb je deze verse kabeljauw met knapperige korst in de oven staan.

Spicy quinoa

Quinoasalade met bloemkool, paprika en hazelnoten. Zowel warm als koud erg lekker.

Snelle Chinese tomatensoep

Binnen 15 minuten heb je deze soep op tafel staan. Je kunt hem maken met allerlei verse groenten. Dus als je zorgt dat je de basis in huis hebt, ben je altijd voorbereid op onverwachte eters.

Gemengde bonenburger met broccoli-puree

Bonenburgers zijn eenvoudig om te maken en naar je eigen smaak aan te passen. Deze vegetarische burgers zijn gemaakt van zwarte en witte bonen.

Amandel-vanille pannenkoek met peer

Dit recept is een toevalstreffer! Een lekkere zoete pannenkoek met boekweitmeel, amandelmeel, vanille en peer.

Vega open lasagne

Dit gerecht is ideaal om ruim van te voren te bereiden. De tomatensaus is op smaak gebracht met kaneel en kurkuma. Deze smaken passen goed bij de pompoen die erin zit.

Gevulde portobello met een groene salade

De portobello is gevuld met rode ui en geitenkaas. Om deze op smaak te brengen heb ik verse citroentijm gebruikt.

Basisrecept: Pasta met pesto

Het lijkt soms een hele uitdaging om producten die bij je wekelijkse boodschappen zitten zelf te maken. Met dit basisrecept laat ik je zien dat het helemaal niet moeilijk is.

Sommige rechten voorbehouden. © 2020 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11