Een makkelijk recept die je in no-time uit je hoofd kent. Bijna geen snijwerk (op een uitje na) en lekkere winterse kost.
Een kruidige cake met pastinaak. Verwennerij na een wandeling in de kou, tijdens de feestdagen of gewoon omdat het een heerlijk voedzaam ontbijt is.
Heerlijk is dit recept met rode bieten en portobello. Zoete rode ui, een beetje pit van de knoflook en zout van de tamari. Probeer jij het uit?
Amandelen, cranberry’s, noten, sinaasappel en een topping van chocolade en dadelkaramel. Klinkt goed toch? Deze cake is erg voedzaam dus een klein stukje is al voldoende.
Hét recept voor een smeuïge ontbijtkoek gemaakt met pompoen, kastanjemeel en havermeel. Glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers én lactosevrij.
Deze healthy mix kun je overal voor gebruiken. Als garnering op taarten, over de (havermout)pap, yoghurt of fruit óf gewoon lekker als tussendoortje zo uit de hand. Je roostert de ingrediënten ca. 10 minuten op laag vuur in de koekenpan, dus je oven hoeft er niet voor aan
Dit is een recept waar je alle kanten mee op kunt. Als spread op een cracker, wrap, pannenkoek of noten-zadenbrood, als dip of als topping en smaakmaker bij linzenpasta of rijst. Deze tapenade olijven en zongedroogde tomaten is makkelijk om te maken met slechts 3 ingrediënten!
Kook jij binnenkort voor een grote groep gasten en heb je geen idee wat je op tafel moet zetten? Dan is deze pittige noedelsalade misschien wel iets. Een grote schaal comfortfood waarvan je de voorbereidingen al een paar uur van te voren kunt doen. Zet je gesneden groenten klaar en je dressing. Dan heb je binnen 10 minuten deze feestmaaltijd op tafel staan.
Fleurig, lekker én gezond! Met smoothies kun je de lekkere trek even stillen en daarmee voorkom je dat je grijpt naar kant-en-klare koekjes of mueslirepen.
Sinds onze zoon (3 jaar) bij oma op verjaardag een stukje appeltaart heeft gehad bleef de vraag maar komen. Mama, maak je appeltaart? Na heel veel verschillende versies van gezonde appeltaart is dit zijn favoriet geworden! Een gezonde(re) appeltaart zonder geraffineerde suikers en glutenvrij.
Een crumble is wat mij betreft ultiem ‘comfort food’. Dit recept is voor een standaard appel-perencrumble met rode kool. Je kunt de rode kool crumble de avond van te voren maken, dan hoef je hem alleen de volgende dag in de oven af te bakken.
Yacon is supersappig en de smaak heeft wel iets weg van appel en wortel. Ik combineer hem in dit recept met zoete aardappel (bataat).
Deze bliss balls zijn gemaakt van rode biet, cacao, havermout en dadels.
Dat een appelflap ook gezond kan zijn bewijst dit recept. Voor het deeg gebruik ik een simpel pastadeeg.
Ben je een echte zoetekauw? Deze bananen oliebol moet je echt een keertje proberen! Natuurlijk glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers.
Weet je nog niet wat je met de kerst op tafel zet? Deze hele bloemkool uit de oven met een korst van specerijen, geschaafde amandelen, citrussap en verse koriander is je pronkstuk.
Je kent ze vast wel toch? Ronde balletjes met een lekkere hazelnootvulling, luchtige ‘koek’ en overgoten met chocolade en hazelnootstukjes. Tijd om een gezondere variant te maken.
De broodjes bevatten al zoveel smaak dat een beleg erop niet nodig is. Ze zijn gemaakt met kokos, geraspte appel en kaneel.
Met maar 3 ingrediënten maak je deze vegan hazelnootkoekjes: havermout, kokosmelk en hazelnootpasta.
Met deze pompoenparfait heb je in een handomdraai een ontbijtje klaar voor de volgende dag. De weckpotjes staan ook leuk op een feestelijk versierde tafel!