Deze voedzame broccoli-kerriesoep tover je in een handomdraai op tafel en bevat alleen natuurlijke ingrediënten. Broccoli-kerriesoep kun je prima in de koelkast 3 dagen bewaren. Daardoor hoef je je niet meer druk te maken over je lunch voor de volgende dag. In een weckpotje neem je het makkelijk mee naar je werk of een dagje […]
Heerlijk is dit recept met rode bieten en portobello. Zoete rode ui, een beetje pit van de knoflook en zout van de tamari. Probeer jij het uit?
Een fris (bij)gerecht met pit. Deze peulvrucht is een bron van plantaardige eiwitten. Stoom hem beetgaar en voeg de dressing toe. Zo makkelijk is het!
Heb je wat te vieren of gun je jezelf een lekker ontbijt? Deze halnoot-banaancake is heerlijk met een verrassend ingrediënt. Slechts 15 minuten voorbereiding! De rest doet de oven voor je.
Deze dadelnotenreep met sinaasappel is een voedzaam tussendoortje. Perfect om mee te nemen als je een dagje uit gaat. Voor dit recept gebruik ik gemengde noten zodat ik gelijk de verschillende vetzuren combineer.
Yes! hier is weer zo’n makkelijk recept waar je eindeloos mee kunt variëren, waar je niet over na hoeft te denken en geen lange lijstjes voor nodig hebt. Deze bruine rijstpasta met tomatensaus en seizoensgroenten is spaghetti nieuwe stijl! Gezond en voedzaam en makkelijk aan te passen aan het seizoen.
Het seizoen van de rabarber is kort en dus tijd om flink uit te pakken! Rabarber is zuur van smaak en combineert daarom goed met de zoete aardbeien. Deze rabarber-aardbeitaart kun je ook prima als ontbijt eten. Met een voedzame bodem van gemengde noten en dadels.
Een voedzaam ontbijt deze mango kokos oats met gember en koriander. Lekker romig, zoet en pittig tegelijk!
Een kleurrijke vegan mangotaart voor Pasen die zo voedzaam is dat je hem ook kunt eten tijdens het ontbijt of de brunch. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers en lekker fris van smaak.
Hét recept voor een frisse en voedzame vegan bosbescheesecake waar je geen oven voor nodig hebt. Vol met voedzame ingrediënten zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten. Verantwoord genieten.
Als het buiten koud, nat en winderig is dan komt deze soep als geroepen. Een lekkere opwarmer vol met onstekingsremmende ingrediënten zoals gember, knoflook en kurkuma. Bijkomend voordeel, je hoeft er niet urenlang bouillon voor te trekken en het is een perfect recept om je koelkast leeg te maken (en daarmee voedselverspilling te voorkomen).
Deze eiwitrijke cake past perfect bij je sportieve leven. Opbouwende voeding geeft je weer een boost om te herstellen en vooruitgang te boeken.
Amandelen, cranberry’s, noten, sinaasappel en een topping van chocolade en dadelkaramel. Klinkt goed toch? Deze cake is erg voedzaam dus een klein stukje is al voldoende.
Deze frisse bloedsinaasappeltaart heeft een bodem van hazelnoot en gedroogde abrikoos. Natuurlijk helemaal gemaakt van ongeraffineerde producten en hij smaakt super! Met noten en gedroogd fruit maak je in no-time een knapperige bodem voor je taart.
Een voedzame pannenkoek die ook erg in de smaak valt bij kids! De blauwe bessen combineren goed met de zoete aardappel en zien er feestelijk uit.
Dit is weer zo’n recept waar je alle kanten mee op kunt. Als hapje bij de borrel, als lunch of als aanvulling op je maaltijd. Deze zelfgemaakte nasischijf uit de oven is niet alleen lekkerder dan de ‘vette hap’, maar ook nog eens een stuk verantwoorder.
Dit is mijn favoriete recept voor hummus. Rode bieten geven niet alleen een mooie kleur, maar smaken ook nog eens heel lekker! Zeker in combinatie met Ras el hanout
Hét recept voor een heerlijk flatbread gemaakt van kikkererwtenmeel, water, olijfolie, bakpoeder en een snufje zout. Het voordeel van dit brood is dat je het gewoon in de koekenpan bakt, ongeveer 4 minuten aan elke kant op laag middelhoog vuur.
Hét recept voor een smeuïge ontbijtkoek gemaakt met pompoen, kastanjemeel en havermeel. Glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers én lactosevrij.
Deze healthy mix kun je overal voor gebruiken. Als garnering op taarten, over de (havermout)pap, yoghurt of fruit óf gewoon lekker als tussendoortje zo uit de hand. Je roostert de ingrediënten ca. 10 minuten op laag vuur in de koekenpan, dus je oven hoeft er niet voor aan