Kruidcake met pastinaak

Een kruidige cake met pastinaak. Verwennerij na een wandeling in de kou, tijdens de feestdagen of gewoon omdat het een heerlijk voedzaam ontbijt is.

Amandelcake met cranberry’s en walnoten

Amandelen, cranberry’s, noten, sinaasappel en een topping van chocolade en dadelkaramel. Klinkt goed toch? Deze cake is erg voedzaam dus een klein stukje is al voldoende.

Tapenade olijven en zongedroogde tomaten

Dit is een recept waar je alle kanten mee op kunt. Als spread op een cracker, wrap, pannenkoek of noten-zadenbrood, als dip of als topping en smaakmaker bij linzenpasta of rijst. Deze tapenade olijven en zongedroogde tomaten is makkelijk om te maken met slechts 3 ingrediënten!

Spicy bloemkool uit de oven

Weet je nog niet wat je met de kerst op tafel zet? Deze hele bloemkool uit de oven met een korst van specerijen, geschaafde amandelen, citrussap en verse koriander is je pronkstuk.

Healthy Ferrero rocher

Je kent ze vast wel toch? Ronde balletjes met een lekkere hazelnootvulling, luchtige ‘koek’ en overgoten met chocolade en hazelnootstukjes. Tijd om een gezondere variant te maken.

Hazelnootkoekjes (vegan)

Met maar 3 ingrediënten maak je deze vegan hazelnootkoekjes: havermout, kokosmelk en hazelnootpasta.

Cranberry-peer gebakje

Wist je dat de suikers in cranberry ervoor zorgen dat bacteriën zich niet aan de blaaswand hechten? Daarmee help je je blaas schoon te houden en een ontsteking te voorkomen. Een goede reden om dit besje wat vaker te eten.

Gevulde portobello met een groene salade

De portobello is gevuld met rode ui en geitenkaas. Om deze op smaak te brengen heb ik verse citroentijm gebruikt.

Bietensalade

Deze kleurrijke salade is gemaakt met rode bieten, wortel en gele bieten. Er zit een dressing bij van bloedsinaasappel.

Herfst-cupcake

Gemaakt van pompoenpuree, kastanjemeel en abrikozen. Indien je de pompoenpuree vooraf maakt ben je in no-time klaar.

Chocomousse

Chocolademousse gemaakt met avocado en banaan. Je kunt hem ‘opleuken’ met gehakte nootjes, cacaonibs, vers fruit of kokos.

Zoete spruitjes met quinoa

De spruitjes zijn gezoet met ahornsiroop. Noten combineren goed met spruitjes en met de quinoa erbij heb je een volledige maaltijd.

Feestelijke rode kool

Met een paar ingrediënten maak je van rode kool een feestelijk gerecht. Dit recept is met appel, cranberry en kaneel.

Glutenvrije quiche tomaat-basilicum

Een glutenvrije en neutrale quiche-bodem waarin de smaken van de vulling de hoofdrol spelen. Varieer met de seizoenen mee en voeg verse kruiden toe.

Haver-uitsteekkoekjes

Een gezondere variant op de zandkoekjes. Met voedzame ingredienten die je bloedsuikerspiegel stabieler houden. Knapperig en smaakvol.

Pompoentulband

Vrij van geraffineerde producten, vol van smaak! Deze pompoentulband is heerlijk zoet door de pompoen, dadels en rozijnen.

Stoofpeercrumble met cranberry

Lekker winters en perfect als ‘prep’ ontbijtje, lunch, snack of dessert. Deze stoofpeercrumble mag op de feesttafel niet ontbreken!

Sommige rechten voorbehouden. © 2020 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11