Een pittige gember-pompoensoep die zowel koud als warm lekker is.  Met winters weer buiten is het een heerlijk opwarmertje! Gember geeft pit aan de soep dus als je daar niet zo gek op bent dan kun je de hoeveelheid verminderen of de gember helemaal weglaten.
 

Flespompoen


Je hebt allerlei verschillende soorten pompoen maar de meest handzame vind ik toch wel de flespompoen. Deze kun je zelfs met schil verwerken! Geen gedoe dus in de keuken, maar lekker kiezen voor gemak. De soep maak je eenvoudig glad in een hittebestendige blender of met een staafmixer. Je kunt hem uiteraard ook iets grover laten voor meer textuur of verse groenten eraan toevoegen.
 

Sesamkoekjes


Zelf sesamkoekjes maken is een fluitje van een cent. De sesamkoekjes zijn gekruid met Garam Masala, een smaak die goed past bij pompoen. De sesamkoekjes zijn ook heerlijk als cracker met een topping of met een dip van olijfolie, knoflook en verse kruiden zoals koriander.

Je kunt dit recept ook gebruiken om een pompoensmoothie te maken. Laat dan de ui, knoflook en bosui weg.