Basisrecepten voor ruimte in de koelkast

Heb je producten, of restjes, in de koelkast en weet je niet wat je ermee moet doen? In dit artikel geef ik je wat tips met behulp van een paar basisrecepten.

 

Basisrecepten:

Pasta
Zelf pasta maken:
Meng 200 gram boekweitmeel met 2 eitjes en een snufje zout. Laat een half uurtje opstijven in de koelkast en rol uit, evt. met behulp van een pastamachine, tot de gewenste dikte en vorm. Kook in een pan met kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Voeg groenten, kaas en kruiden toe welke je nog in de koelkast hebt liggen.
 
Pesto
Pesto kun je met allerlei ingrediënten maken,dus kijk even wat je nog in huis hebt aan kruiden, kaas, olie en nootjes.
Bijvoorbeeld basilicumpesto:
Meng in een keukenmachine (of vijzel) 20 gram basilicum, 20 gram parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook en eventueel 2 eetlepels pijnboompitten. Meng aan met olie tot de gewenste dikte.
Heerlijk bij je zelfgemaakte pasta!
 
Salade
Je kunt met elk product wel een salade maken. Heb je nog groente, fruit, kaas, aardappelen of noten over? Maak een dressing met:
– citroensap of azijn (1 deel)
– olie (bijv. olijf-, walnoten- of sesamolie) (3 delen)
– fijngesneden sjalot of kleine ui
– peper en zout
 
Omelet/frittata
Bak de restjes groenten die je nog hebt in een koekenpan met een beetje (kokos)olie. Kluts 3 eieren en giet over de groenten. Doe de deksel op de pan en laat het ei in ca. 4 minuten stollen. Maak op smaak met verse kruiden, peper en zout.
 
Roerbakschotel
Fruit, op laag vuur, een gesnipperde ui en fijn gesneden teentje knoflook aan in een koekenpan. Roerbak de groenten die je nog hebt samen met rijst of vlees/vis.
 
Heb jij nog een idee? Laat een reactie achter onder dit bericht.


Geef een reactie

Sommige rechten voorbehouden. © 2020 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11