5x makkelijke lunchrecepten om mee te nemen

Het blijkt toch steeds weer een uitdaging om gevarieerd te lunchen. Als gemakseters zijn we gewend aan onze boterham, crackers en cup-a-soup. Maar dat kan voedzamer, lekkerder en gevarieerder! In deze blog daarom vijf recepten voor makkelijke lunchrecepten die je mee kunt nemen naar school, werk of een dagje uit.

Prepping is ’the key’

Wil je het jezelf makkelijk maken doordeweeks dan is het verstandig om in het weekend, of wanneer je de tijd ervoor hebt, alvast wat voor te bereiden.

Wat je vooraf kunt doen:

 • Een basis koken, zoals zilvervliesrijst, gierst, quinoa of peulvruchten
 • Groenten snijden, zoals rode kool, witte kool, komkommer etc.
 • Dressing maken, zoals een citrusdressing met olijfolie, citroensap en verse kruiden

5x een simpele lunch

Maaltijdsalade gierst, tomaat en avocado

Kook de gierst een dag, of maximaal 3 dagen, van te voren. Voeg daar vers groenten en kruiden aan toe, zoals deze versie met tomaat, basilicum en avocado (op het laatste moment toevoegen of besprenkelen met citroensap tegen het verkleuren). Om het jezelf helemaal makkelijk te maken kun je ook een zakje gemengde salade kopen. Gierst, een zakje gemengde sla en een citrusdressing (citroensap en olijfolie) en eventueel een handje nootjes om de salade extra voedzaam te maken.

Snelle quinoa-bietensalade

Kook de quinoa en de rode bieten een avond, of paar dagen, van te voren. Je kunt deze ca. 3 dagen in de koelkast bewaren. Voeg eventueel een dressing toe van het sap van een halve sinaasappel en twee eetlepels olijfolie. In de supermarkt verkopen ze ook voorverpakte/gare rode bieten. Als je echt voor gemak gaat kun je deze eventueel gebruiken.

Bietensalade

Maak een extra portie van deze salade en je kunt er bij het avondeten ook van genieten.

Boerenkool maaltijdsalade met dadels

Verse dadels zijn wat mij betreft het lekkerst, maar deze zijn maar kort in het seizoen dus je kunt ook kiezen voor gedroogde dadels. Ben je niet zo’n fan van boerenkool? Vervang deze dan voor gemengde sla.

Witlofsalade met grapefruit

Deze salade kun je nog meer opleuken met ander citrusfruit zoals partjes sinaasappel en citroen. Een appel in blokjes gesneden gaat er ook fantastisch bij en de gezonde vetten uit de walnoten ondersteunen gelijk je concentratievermogen. Dat kun je vast wel gebruiken voor een lange werkdag!

Zo zie je maar, gezond eten kan ook heel makkelijk zijn:

 • een goede basis
  (zilvervliesrijst, linzenpasta, peulvruchten, gierst of quinoa)
 • verse groenten
  (voorgesneden of niet, kies wat bij je leefstijl past en waar jij de tijd voor hebt)
 • en een smaakvolle dressing van olie en citrusfruit en verse kruiden
  Olie > olijfolie, walnotenolie, lijnzaadolie. Citrusfruit > citroen, sinaasappel, grapefruit. Verse kruiden > basilicum, tijm, munt.

Zorg goed voor jezelf en geniet ervan!


Geef een reactie

author
door Rianne Bossink


Doe mee!

Maak gezond eten makkelijk, leuk en lekker! Schrijf je in en ontvang elke week een tip in je mailbox.

Blijf op de hoogte

Alle rechten voorbehouden. © 2022 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11