Bloemkool

Omschrijving: 

Bloemkool behoort tot de kruisbloemenfamilie en is in het seizoen van juni tot december.
Je hebt vele varianten (o.a. oranje, paarse, groene) maar de witte is in Nederland het bekendst. Om bloemkool te verwerken verwijder je de bladeren en het harde gedeelte van de stronk.
Let er bij het kopen op dat de bloemkool stevig aanvoelt.
 

Voedingswaarde:

Vitamine C, Kalium, Calcium, Fosfor en een kleinere hoeveelheid vit. B11, vit. B6
 

Gezondheid:

Vitamine C is nodig voor een goede weerstand en gezonde botten.
Calcium draagt bij aan de stevigheid van het skelet en het goed functioneren van de spieren voor het geleiden van prikkels naar de zenuwen. Om calcium beter op te kunnen nemen is vitamine D nodig en voldoende beweging.
Lekker de buitenlucht in dus!
 

Tips bereiding:

Om de voedingswaarde zo goed mogelijk te behouden kun je de bloemkool het beste kort stomen of rauw eten.
Vitamine C is gevoelig voor verhitting en kalium gaat verloren wanneer je het met veel water kookt.
 

Combineren met:

basilicum, dille, peterselie, dragon, komijn, amandelen, kaas.


Geef een reactie

author
door Rianne Bossink


Doe mee!

Maak gezond eten makkelijk, leuk en lekker! Schrijf je in en ontvang elke week een tip in je mailbox.

Blijf op de hoogte

Alle rechten voorbehouden. © 2022 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11