Courgette

Omschrijving: 

Courgette is van Nederlandse bodem verkrijgbaar vanaf eind juni tot eind oktober (afhankelijk van de eerste vorst) Je hebt ze in allerlei kleuren en maten maar de meest bekende is de langwerpige groene die je op de afbeelding ziet. De courgette is nagenoeg geheel te gebruiken. Verwijder alleen de uiteinden. Let er bij het kopen op de dat de courgette stevig aanvoelt.
 

Voedingswaarde:

Courgette bevat o.a. B-vitaminen, vitamine C, kalium, calcium en fosfor.
 

Gezondheid:

B-vitaminen hebben een belangrijke rol in je weerstand, spijsvertering en stofwisseling. Ook de vezels in groenten zijn onmisbaar voor een goede spijsvertering. Kalium is nodig voor de geleiding van zenuwprikkels en de samentrekking van je spieren. Daarnaast is Kalium belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Calcium en fosfor zijn nodig voor stevige botten.
 

Tips bereiding:

Met courgette kun je alle kanten op. Om de smaak goed tot z’n recht te laten komen kun je de plakken of blokjes courgette even 20 minuten laten staan met wat peper en zout. Bak of grill de courgette daarna ca. 5 minuten. (afhankelijk van de grootte). Lekker in combinatie met tomaat en paprika, bijvoorbeeld in dit gerecht. Courgette’s zijn ook geschikt om te vullen, met bijvoorbeeld een mengsel van gehakt of quinoa. Of maak er lange linten van en gebruik als pasta. Je kunt daar ook een spiraalsnijder voor gebruiken.
 
Heb je nog meer ideeën? Plaats je favoriete recept op de website.
 

Combineren met:

basilicum, komijn, oregano, rozemarijn, tijm, tomaat


Geef een reactie

author
door Rianne Bossink


Doe mee!

Maak gezond eten makkelijk, leuk en lekker! Schrijf je in en ontvang elke week een tip in je mailbox.

Blijf op de hoogte

Alle rechten voorbehouden. © 2022 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11