Nog even natafelen met deze drie heerlijke nagerechten. Je maakt ze al voordat je aan tafel gaat, zodat je tussendoor niet weer de keuken in hoeft te duiken maar bij je gasten kunt zijn. Tip: maak de nagerechten een dag van te voren. De recepten zijn voor 4 personen.
Healthy ferrero rocher
Ingrediënten:
- 50 gr hazelnoten, +10 stuks
- 60 gr chocoladepasta
- 4 eetl. gepofte quinoa
- 50 gr pure chocolade
Bereidingswijze:
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 160ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rooster de hazelnoten ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Stap 2: Laat even afkoelen buiten de oven. Leg 10 hazelnoten apart. Doe de overige hazelnoten vervolgens in de keukenmachine en maal tot een fijn hazelnootkruim.
- Stap 3: Vermeng 25 gram van de hazelnootkruimels met de chocoladepasta en plaats in de vriezer.
- Stap 4: Na ca. 45 minuten is het mengsel stevig genoeg om er balletjes van te draaien. Verdeel het mengsel om een hele hazelnoot en maak er een balletje van. Plaats terug in de vriezer.
- Stap 5: Haal ze na 30 minuten uit de vriezer en rol ze door de gepofte quinoa. Druk goed aan.
- Stap 6: Smelt de chocolade au bain marie en vermeng dit met de overgebleven hazelnootkruimels. Rol de balletjes door het mengsel en laat in de koelkast uitharden. Smullen maar!
Cashewyoghurt
Ingrediënten:
- 2 sinaasappels
- 150 cashewnoten, geweekt
- 50 ml sap van een grapefruit
- 3 blaadjes munt
Bereidingswijze:
- Stap 1: Halveer de sinaasappels. Ga met een schilmesje langs de rand om het vruchtvlees los te maken.
- Stap 2: Snijd bij één sinaasappel tussen de vliesjes in zodat je mooie partjes krijgt die je er later bij kunt serveren. De andere sinaasappel pers je uit. Je hebt 75 ml sinaasappelsap nodig.
- Stap 3: Doe de geweekte cashewnoten met 75 ml sinaasappelsap en 50 ml grapefruitsap in de blender. Voeg 3 blaadjes munt toe en laat draaien tot een gladde ‘yoghurt’.
- Stap 4: Serveer de cashewyoghurt in de halve sinaasappels en garneer met de partjes en een takje munt.
Fruitsalade met kokosroom
Ingrediënten:
- blik van 400 ml kokosmelk (je gebruikt de dikke laag room)
- snufje vanillepoeder, naar smaak
Fruit naar keuze bijv: - 2 kiwi’s, in stukken gesneden
- 1 peer, in stukjes gesneden
- handje blauwe bessen (diepvries)
- handje gedroogde cranberry’s
- handje pistachenoten
Bereidingswijze:
- Stap 1: Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan, ca. 5 minuten. Laat afkoelen en hak grof.
- Stap 2: Haal de bovenste laag van de kokosmelk af. Het kokoswater blijft over, dit kun je gebruiken voor in een smoothie. Klop de kokosroom tot de gewenste dikte en voeg vanille(poeder) naar smaak toe.
- Stap 3: Doe het fruit in een wijnglas. Serveer met de kokosroom en pistachenootjes.