Geef je weerstand een boost!

Wat een bijzondere tijd. Een tijd van onzekerheid en beperkte vrijheid, maar daarentegen ook een tijd om tot rust te komen en meer tijd met je gezin door te brengen. De impact van het coronavirus is enorm. Des te meer reden om stil te staan bij je leefstijl.

 

Even wat dingen schrappen, en dan?

Je weerstand een boost geven kan mijn inziens nooit kwaad. Maar dan is het wel belangrijk om te weten hoe je dat doet. Gezond eten bestaat voor veel mensen nog uit het verwijderen van koek, snoep en chips uit het eetpatroon. Dat wil nog niet meteen zeggen dat twee broodmaaltijden op een dag en een avondmaaltijd met vlees, pasta en tomatensaus onder de noemer ‘gezond eten’ geplaatst kan worden.

 

Wat heeft je lijf juist nu zo hard nodig?

Ons lijf heeft de juiste voedingsstoffen nodig om goed te functioneren. Een goede verhouding van macro’s en micronutriënten. Oftewel:

  • een portie goede koolhydraten, vitamines en mineralen uit o.a. groenten en fruit en af en toe granen zoals haver(mout), zilvervliesrijst, gierst en peulvruchten.
  • een dosis eiwitten uit o.a. eieren, paddenstoelen, (biologische) kipfilet, quinoa en peulvruchten.
  • gezonde vetten uit o.a. olijfolie, lijnzaadolie, walnoten, avocado, noten en af en toe vette vis.
 

Makkelijker kan haast niet!

Er zijn zoveel voedingsmiddelen die je weerstand een boost geven. Kijk bijvoorbeeld naar knoflook (rauw), kurkuma, gember, verse kruiden, ui, citroen. Allemaal werken ze versterkend voor je immuunsysteem. Maar het allerbelangrijkste voor mij, zeker op dit moment, zijn groenten! Hoe meer hoe beter als je het mij vraagt. Je kunt er oneindig mee variëren en ze bevatten allemaal de voedingsstoffen die je lijf, juist nu, zo hard nodig heeft. Roerbak de groenten die je in huis hebt, voeg er een dressing aan toe van rauwe knoflook, olijfolie en citroensap of breng op smaak met een kruidenmengsel zoals harissa of garam massala. Voeg een dosis verse groenten toe en je hebt niet alleen een kleurrijke en smakelijke maaltijd op tafel staan, maar ook een maaltijd die bijdraagt aan het versterken van je immuunsysteem.

 

Mijn wens voor jou

Ik wens voor jou en je familie dat jullie gezond zijn, blijven of snel weer gezond worden. Dat je je bewust bent van de stappen die je zelf kunt zetten om je lijf een handje te helpen. Als ik daar ook maar een kleine rol in kan betekenen, is het deze tijd van schrijven al waard. Veel liefs! -x- Rianne


Geef een reactie

author
door Rianne Bossink


Doe mee!

Maak gezond eten makkelijk, leuk en lekker! Schrijf je in en ontvang elke week een tip in je mailbox.

Blijf op de hoogte

Alle rechten voorbehouden. © 2022 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11