Genieten aan tafel én daarna
Ik kan me voorstellen dat het een uitdaging is om een gezond paasontbijt en paasbrunch te organiseren. Nederland is een echt broodland en dat zie je dan ook weer terug in de acties van de supermarkt rond deze feestdagen. De paasbroden vliegen je om de oren en de tafels zijn versierd met ongezond beleg, zoals kant-en-klaar vleeswaren en zoetigheid met geraffineerde suikers en andere toevoegingen. Maar het kan echt wel anders! Hierbij een aantal tips om ook na het tafelen nog te genieten (zonder opgeblazen gevoel).
Tips en inspiratie
– Maak een heerlijke salade met groene asperges en een gekookt ei
– Serveer iets warms erbij, zoals dit paasnestje of een kop soep
– Kleur de tafel met verse smoothies en fruitsalades
– Voeg nog meer kleur toe door een grote schaal te vullen met vers gesneden groenten zoals wortel, komkommer, radijs, broccoli en bloemkool en zet er diverse dips bij zoals deze chilisaus, bietenhummus, pesto.
– Serveer iets zoets, zoals deze chocoladetaart of vanillecake.
– Bak zelf je brood (10 minuten werk, 35 minuten oventijd), zoals dit vezelrijke bananenbrood , gebruik dit recept voor glutenvrij flatbread of ga voor smeuïge ontbijtkoek.
Voorbereiding is het halve werk
Maak het jezelf op de dag van het paasontbijt of de paasbrunch gemakkelijk. Veel dingen kun je een dag van te voren al klaar zetten, zoals je soep, salade, gesneden groenten en zelfgebakken brood. Zo heb je ook nog tijd over om er zelf van te genieten op eerste of tweede paasdag. Probeer een keuze te maken en gebruik ingrediënten meerdere keren, zoals dezelfde groenten voor bij de dip, in de soep en salade. Gebruik het fruit voor de fruitsalade, smoothie en als garnering voor een pannenkoek. Het gaat echt niet om de hoeveelheid, maar maak er vooral een gezellige happening van!
Meer recepten voor het paasontbijt of de paasbrunch
Dit recept voor een voedzame broccolisoep geeft je lang een verzadigd gevoel. De kokosmelk maakt de soep lekker romig. Dit is een fantastisch ontbijtrecept. Havermout met warme peer, kaneel en pecannoten geeft je lang een verzadigd gevoel. Dit is een verrukkelijke start van je dag óf gezellige afsluiter ervan. Want of je nu voedzaam wilt ontbijten of lekker makkelijk wilt avondeten, deze rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten tovert nu vast al een lach op je gezicht. Even lekker smikkelen, en dat kan met deze worteltaart met dadel en walnoot op elk moment van de dag! Het recept voor worteltaart met dadel en walnoot bevat namelijk een flinke portie groenten, gezonde vetten en eiwitten uit noten én bevat alleen natuurlijke suikers. Basis van noten Deze worteltaart is voor een deel gemaakt […] Een feestelijk ontbijt voor moederdag, valentijnsdag, pasen of een zonnige zondag! Lekkere en gezonde paaseitjes maak je heel makkelijk zelf met gedroogd fruit, chocolade, noten en een paar smaakmakers. Vrij van gerafffineerde suikers, gluten en zuivel.
Broccolisoep met kokosmelk en koriander
door
Rianne Bossink
Havermout met warme peer, kaneel en pecannoten
door
Rianne Bossink
Rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten
door
Rianne Bossink
Worteltaart met dadel en walnoot
door
Rianne Bossink
Pannenkoek met vers fruit, chocola en kokos
door
Rianne Bossink
Healthy paaseitjes
door
Rianne Bossink