Hoe vervang ik brood?

Dit is de vraag die bij veel mensen zorgt voor stress. Help!

‘ik wil graag een verantwoord voedingspatroon, maar wat moet ik meenemen naar mijn werk of ’s morgens aan mijn kids geven als ik minder brood ga eten? Ik heb geen tijd om uren in de keuken te staan.’

 

112

Alle alarmbellen gaan rinkelen. Niet gek, want het eten van brood zit er zo ingebakken. Tijd om daar wat luchtiger over te doen. Door stap voor stap een verandering door te voeren, werk je aan een verantwoord voedingspatroon voor de lange termijn.

 

Waarom zou je?

Geen stressreactie, maar eenvoudige handvatten om het jezelf makkelijk te maken. Dat begint bij jou motivatie. Waarom wil je minder brood eten? Is dat om gevarieerder te eten zodat je de juiste bouwstoffen binnenkrijgt? Om energiek de dag door te komen of misschien wel omdat het eten van brood je een opgeblazen gevoel geeft, een dip na het eten of een moeilijke stoelgang veroorzaakt.

 

Go for it!

Heb je jou waarom gevonden? Ga dan met enthousiasme aan de slag!

Ik geef je wat tips om stap voor stap meer variatie aan te brengen. Dat begint eenvoudig bij het kiezen voor een voedzamer brood en het maken van een andere keuze voor het beleg.

Download hier het e-Book.

 

Of ga direct aan de slag met deze recepten:

Kokos-haverkoek zonder suiker

Met deze kokos-haverkoek zonder suiker maak je in een handomdraai een voedzaam tussendoortje. Deze koek zonder suiker is gezoet met banaan.

Bosvruchtengebak

Dit bosvruchtengebak is voedzaam en bevat alleen natuurlijke suikers. Ook lekker als ontbijt, lunch of feestelijk tussendoortje.

Mangoroos voor mama

Wie verras jij met dit Moederdagontbijt? Deze mangoroos voor mama is binnen 10 minuten klaar. Pimp hem op met vers zomerfruit en nog veel meer lekkers!

Wortelmuffins

Deze wortelmuffins bevatten een flinke portie groenten waardoor je lang een verzadigd gevoel houdt. De verstopte groenten zijn ideaal voor kritische eters en je kunt zelf makkelijk variëren met de vulling.

kom havermout met warme peer, kaneel en pecannoten

Havermout met warme peer, kaneel en pecannoten

Dit is een fantastisch ontbijtrecept. Havermout met warme peer, kaneel en pecannoten geeft je lang een verzadigd gevoel.

Rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten

Dit is een verrukkelijke start van je dag óf gezellige afsluiter ervan. Want of je nu voedzaam wilt ontbijten of lekker makkelijk wilt avondeten, deze rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten tovert nu vast al een lach op je gezicht.


Geef een reactie

author
door Rianne Bossink


Doe mee!

Maak gezond eten makkelijk, leuk en lekker! Schrijf je in en ontvang elke week een tip in je mailbox.

Blijf op de hoogte

Alle rechten voorbehouden. © 2022 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11