Omschrijving:
Knolselderij wordt geoogst vanaf oktober. Het blad van de knolselderij kan ook gegeten worden. Let er bij het kopen op dat de knol hard aanvoelt. Ligt je knolselderij iets te lang in de kast en voelt hij niet meer stevig aan? Gebruik hem dan om soep van te maken.
Voedingswaarde:
Knolselderij bevat o.a. B-vitaminen, vitamine C en kalium.
Gezondheid:
B-vitaminen zijn wateroplosbaar en dragen bij aan o.a. een goede werking van hart en zenuwstelsel, gezonde huid, haren en oogfunctie, energieproductie in de cellen en de stofwisseling van eiwitten en vetten. Kalium is nodig voor de geleiding van zenuwprikkels en samentrekkingen van je spieren.
Tips bereiding:
Verwijder de schil van de knolselderij. Om verkleuren tegen te gaan kun je citroensap gebruiken. Dit is met name van toepassing bij het rauw gebruik (bijv. geraspt) in een salade. Je kunt de knolselderij ook in blokjes snijden en stomen/koken of als reepjes in de oven bereiden.
Combineren met:
Tijm, citrus, bosui, koolsoorten, mosterd, noten, peterselie, dille.