Pannenkoek met vers fruit, chocola en kokos

Een feestelijk ontbijt voor moederdag, valentijnsdag, pasen of een zonnige zondag!

Healthy paaseitjes

Lekkere en gezonde paaseitjes maak je heel makkelijk zelf met gedroogd fruit, chocolade, noten en een paar smaakmakers. Vrij van gerafffineerde suikers, gluten en zuivel.

Zoete aardappel brownie

Deze zoete aardappel brownie is een echte traktatie. Met het boterzuur van de koude zoete aardappel, mineralen uit de dadels en flavonoïden uit de cacao is deze brownie zo slecht nog niet.

Glutenvrije wafels met vers fruit

Weet jij al dat er heel veel andere opties zijn dan het gebruik van tarwemeel? Als je glutenvrij gaat bakken gaat er echt een wereld voor je open. Soms valt je baksel van ellende in elkaar, maar vaak zit er ook een pareltje tussen die je gelijk wil delen. Deze glutenvrije wafels is er zo […]

Dreumesmuffin (suikervrij)

Wil je je dreumes graag een verantwoord tussendoortje voorschotelen maar heb je geen idee wat? Met deze voedzame dreumesmuffin krijgt je kleine gelijk een portie groente en eiwitten binnen.   Verantwoord tussendoortje / lunch / ontbijt Onze kleine meid is net 1 jaar geworden en smult ervan. Ik was op zoek naar een verantwoord tussendoortje/lunch […]

Bloedsinaasappeltaart met hazelnoot en abrikoos

Deze frisse bloedsinaasappeltaart heeft een bodem van hazelnoot en gedroogde abrikoos. Natuurlijk helemaal gemaakt van ongeraffineerde producten en hij smaakt super! Met noten en gedroogd fruit maak je in no-time een knapperige bodem voor je taart.

Zuurkoolpasta met gedroogde cranberry’s

Een makkelijk recept die je in no-time uit je hoofd kent. Bijna geen snijwerk (op een uitje na) en lekkere winterse kost.

Kruidcake met pastinaak

Een kruidige cake met pastinaak. Verwennerij na een wandeling in de kou, tijdens de feestdagen of gewoon omdat het een heerlijk voedzaam ontbijt is.

Hazelnoot-banaancake

Heb je wat te vieren of gun je jezelf een lekker ontbijt? Deze halnoot-banaancake is heerlijk met een verrassend ingrediënt. Slechts 15 minuten voorbereiding! De rest doet de oven voor je.

Dadelnotenreep met sinaasappel

Deze dadelnotenreep met sinaasappel is een voedzaam tussendoortje. Perfect om mee te nemen als je een dagje uit gaat. Voor dit recept gebruik ik gemengde noten zodat ik gelijk de verschillende vetzuren combineer.

Rabarber-aardbeitaart

Het seizoen van de rabarber is kort en dus tijd om flink uit te pakken! Rabarber is zuur van smaak en combineert daarom goed met de zoete aardbeien. Deze rabarber-aardbeitaart kun je ook prima als ontbijt eten. Met een voedzame bodem van gemengde noten en dadels.

Vegan mangotaart

Een kleurrijke vegan mangotaart voor Pasen die zo voedzaam is dat je hem ook kunt eten tijdens het ontbijt of de brunch. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers en lekker fris van smaak.

Vegan bosbescheesecake

Hét recept voor een frisse en voedzame vegan bosbescheesecake waar je geen oven voor nodig hebt. Vol met voedzame ingrediënten zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten. Verantwoord genieten.

Eiwitrijke honing-citroencake met sesam

Deze eiwitrijke cake past perfect bij je sportieve leven. Opbouwende voeding geeft je weer een boost om te herstellen en vooruitgang te boeken.

Luchtige pannenkoek van zoete aardappel

Een voedzame pannenkoek die ook erg in de smaak valt bij kids! De blauwe bessen combineren goed met de zoete aardappel en zien er feestelijk uit.

Appeltaart cupcakes

Perfect als je het mij vraagt. Appeltaart maken kan een tijdrovend klusje zijn, maar deze appeltaartcupcakes staan binnen een kwartier in de oven. Vrij van geraffineerde suikers uiteraard en glutenvrij (kies dan wel voor gecertificeerde havermout). Fruit is de ideale natuurlijke zoetmaker.

Ontbijtkoek (glutenvrij, lactosevrij, natuurlijk zoet)

Hét recept voor een smeuïge ontbijtkoek gemaakt met pompoen, kastanjemeel en havermeel. Glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers én lactosevrij.

Hazelnootkruidnoten

Fijn dat het weer bijna Sinterklaastijd is! Een goede reden om deze hazelnootkruidnoten te maken. In tegenstelling tot de kruidnoten die je in de winkel ziet, bevat deze geen geraffineerde suikers, kunstmatige toevoegingen en tarwe.

Boekweitpannenkoek met appel en rozijnen

Deze boekweitpannenkoeken met appel en rozijnen staan bij ons wekelijks op het menu, zowel als ontbijt als lunch. In plaats van een kant-en-klaar pannenkoekenmix gebruik je boekweitmeel, ei en water. Voeg wat smaakmakers toe zoals een snufje zout, kaneel en vanillepoeder.

Choco-mango cupcakes met rode peper

Het recept voor heerlijk gezonde choco-mango muffins gezoet met fruit. Om ze een beetje ‘op te leuken’ heb ik er wat chocolade en rode peper doorheen gedaan. Een uitdaging om gezond te trakteren? Met deze muffins maak je kids heel blij!

Sommige rechten voorbehouden. © 2021 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11