Healthy mix (noten,pitten,zaden)

Deze healthy mix kun je overal voor gebruiken. Als garnering op taarten, over de (havermout)pap, yoghurt of fruit óf gewoon lekker als tussendoortje zo uit de hand. Je roostert de ingrediënten ca. 10 minuten op laag vuur in de koekenpan, dus je oven hoeft er niet voor aan

Hazelnootkruidnoten

Fijn dat het weer bijna Sinterklaastijd is! Een goede reden om deze hazelnootkruidnoten te maken. In tegenstelling tot de kruidnoten die je in de winkel ziet, bevat deze geen geraffineerde suikers, kunstmatige toevoegingen en tarwe.

Heerlijke tomatensoep

Een heerlijke tomatensoep voor een herfstige dag met verse groenten. Je kunt hem zelf nóg lekkerder maken door kiemgroenten toe te voegen of zelfgemaakte pesto.

Stamppot witte kool met nasikruiden, zoete aardappel en gehakt

Vroeger aten wij thuis in de winter vaak deze stamppot met witte kool, aardappelen, nasikruiden, gehakt en een flinke lepel appelmoes. Eigenlijk hoeft er niet zoveel te veranderen om er een gezonde draai aan te geven. Ik vervang de aardappels voor zoete aardappel en de appelmoes voor appelpuree (of nog beter, laat deze weg, maar het is toch wel erg lekker erbij!)

Tapenade olijven en zongedroogde tomaten

Dit is een recept waar je alle kanten mee op kunt. Als spread op een cracker, wrap, pannenkoek of noten-zadenbrood, als dip of als topping en smaakmaker bij linzenpasta of rijst. Deze tapenade olijven en zongedroogde tomaten is makkelijk om te maken met slechts 3 ingrediënten!

Boekweitpannenkoek met appel en rozijnen

Deze boekweitpannenkoeken met appel en rozijnen staan bij ons wekelijks op het menu, zowel als ontbijt als lunch. In plaats van een kant-en-klaar pannenkoekenmix gebruik je boekweitmeel, ei en water. Voeg wat smaakmakers toe zoals een snufje zout, kaneel en vanillepoeder.

Pittige noedelsalade

Kook jij binnenkort voor een grote groep gasten en heb je geen idee wat je op tafel moet zetten? Dan is deze pittige noedelsalade misschien wel iets. Een grote schaal comfortfood waarvan je de voorbereidingen al een paar uur van te voren kunt doen. Zet je gesneden groenten klaar en je dressing. Dan heb je binnen 10 minuten deze feestmaaltijd op tafel staan.

Mexicaanse vegetarische burger

Een vegetarische burger maak je eenvoudig zelf met gedroogde peulvruchten. Bij de bruine bonen mag wat mij betreft wel iets pittigs en dus ga ik in dit recept voor de mexicaanse kruiden.

Haverpizza met groenten, geitenkaas en dadelstroop

Het ‘probleem’ bij veel pizza’s is de grote hoeveelheid zout, kaas en kleine hoeveelheid groenten. Pizza hoeft dus helemaal niet ongezond te zijn als je een paar dingen aanpast. Verminder de hoeveelheid zout en kaas en gebruik heel veel groenten. Serveer er een lekkere salade bij!

Haverbrood met cranberry’s

Dit smeuïge haverbrood kan goed als ontbijt, tussendoortje of lunch. Lekker om mee te nemen naar de picknick, een dagje uit óf wanneer je onderweg bent naar je vakantiebestemming.

Maaltijdsoep uit de voorraadkast

Deze maaltijdsoep maak je met ingrediënten uit je voorraadkast en staat binnen 10 minuten op tafel, als je heeeel snel bent kan het in 8;)

Cranberry granola

Als je niet zoveel tijd hebt s’morgens is deze cranberry granola een perfecte start van de dag. Om de granola te maken heb je slechts 5 minuten voorbereiding nodig én 15 minuten oventijd. Een fluitje van een cent dus!

Mama’s gezonde appeltaart

Sinds onze zoon (3 jaar) bij oma op verjaardag een stukje appeltaart heeft gehad bleef de vraag maar komen. Mama, maak je appeltaart? Na heel veel verschillende versies van gezonde appeltaart is dit zijn favoriet geworden! Een gezonde(re) appeltaart zonder geraffineerde suikers en glutenvrij.

Wraps met knolselderij en postelein

Vandaag is het tijd voor wraps! Naast dat ze erg lekker zijn, zijn ze ook ideaal als meeneemlunch. Het is nu de tijd van kolen en knollen en dus vul ik ze in dit recept met knolselderij en postelein. Wist je dat postelein als één van de weinige groentesoorten omega 3 vetten bevat?

Banana-bounty

Kokos – chocolade – banaan. Dat is wat je nodig hebt voor deze banana-bounty. Makkelijk om te maken en ook al haal je er met gemak 20 repen uit.

Zuurkoolmuffin met cranberry’s

Ben jij ook gek op zuurkool? Probeer deze zuurkoolmuffin eens! Ideaal om mee te nemen naar je werk, voor onderweg of als ontbijt. Bak ze in mini-muffinvormpjes om ze als hapje te serveren.

Bliss balls choco-rode biet

Deze bliss balls zijn gemaakt van rode biet, cacao, havermout en dadels.

Hartige appelflap

Dat een appelflap ook gezond kan zijn bewijst dit recept. Voor het deeg gebruik ik een simpel pastadeeg.

Kokosbroodjes bij een feestelijk ontbijt

De broodjes bevatten al zoveel smaak dat een beleg erop niet nodig is. Ze zijn gemaakt met kokos, geraspte appel en kaneel.

Triple rodekool als ontbijt, lunch of diner

Wat dacht je van één ingrediëntenlijst waar je drie gerechten van kunt maken? Hoezo stress in de keuken met de feestdagen. Voor jou niet hoor!