Pompoenparfait

Met deze pompoenparfait heb je in een handomdraai een ontbijtje klaar voor de volgende dag. De weckpotjes staan ook leuk op een feestelijk versierde tafel!

Pittige boerenkool

Boerenkool is een echte superfood, bomvol vitamine C. Kort roerbakken (4 minuten) is voor deze groente voldoende en daarom perfect voor een snelle avondmaaltijd, lunch of zelfs ontbijt. In dit recept combineer ik hem met gierst.

Cranberry-peer gebakje

Wist je dat de suikers in cranberry ervoor zorgen dat bacteriën zich niet aan de blaaswand hechten? Daarmee help je je blaas schoon te houden en een ontsteking te voorkomen. Een goede reden om dit besje wat vaker te eten.

Citrussalade met rode biet

Nu de citrusvruchten op hun lekkerst zijn, gebruik ik ze volop in recepten. In deze citrussalade combineer ik sinaasappel, grapefruit en citroen met rode bietjes, salade en walnoten

Truffelkruidnoten (vegan)

Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig: havermout, notenboter, koekkruiden en een beetje zoetmiddel. Daarna dompel je ze in de (zelfgemaakte) chocolade en rol je ze door de cacaopoeder.

Bloemkool poffertjes

Geen lege calorieën bij deze poffertjes, wel een voedzaam ontbijt, lunch of diner. Je kunt ze maken met allerlei soorten groenten.

Groentesoep

Om je darmen in balans te houden, of weer in balans te brengen, is het raadzaam om veel groenten te eten. Deze groentesoep is een echte maaltijdsoep die je als avondeten, lunch of ontbijt kunt nemen. Kijk wat je nog in de (koel)kast hebt liggen aan groenten en maak je eigen versie!

Bietenswirl

Voor deze bietenswirl heb je maar 3 ingrediënten nodig! Rode bieten, sinaasappel en geitenyoghurt.

Herfstschotel

Gezonde comfortfood is echt zo verkeerd nog niet! Deze ovenschotel met wraps gevuld met herfstgroenten en gehakt is daar een voorbeeld van. Je kunt deze herfstschotel heel goed van te voren maken.

Gezond strooigoed

Sinterklaas is echt een feest waarbij je allerlei verslavende lekkernijen tegenkomt. Niet echt bevorderlijk voor je gezondheid maar wel superlekker! Daarom nu een gezonde variant, zodat je af en toe toch even zorgeloos kunt genieten.

Gevulde speculaas pannenkoek

Vind jij het ook zo leuk om met sinterklaas iets extra’s te doen? Verras je kids, liefde en/of jezelf op deze gevulde speculaas pannenkoeken.

Warme geitenkaas met groene salade

In veel restaurants zie je deze salade met geitenkaas op de kaart staan. Tijd om het zelf eens te maken, met ingrediënten die jij het lekkerst vindt!

Carobecake

Het maken van een glutenvrije cake is echt niet moeilijk. Dit recept is daar weer het bewijs van. De basis voor de carobecake is zwarte bonen.

Citrus quinoa met wortel

Een lekkere frisse citrus quinoa salade om de dag mee te beginnen. Het fijne van dit recept is dat je het ook de avond van te voren klaar kunt maken.

Kip kerrie met spitskool

Met dit recept wil ik je laten zien dat het niet nodig is om alle voedselgroepen in één maaltijd te stoppen. Sterker nog, je krijgt meer energie als je dat niet doet.

Mandarijn-hazelnoot snack

Ik maak deze variant met het sap van twee mandarijnen en een snufje gember. In plaats van gemberpoeder kun je ook kiezen voor koekkruiden. Een lekkere snack voor bij pakjesavond.

Chocomuffins

Deze chocomuffins zijn gemaakt met kokosmeel. Een glutenvrije meelsoort die ook nog eens supervoedzaam is.

Groenlofstamppot met kabeljauw

Stamppot is oorspronkelijk een gerecht met aardappelen, maar je kunt het ook prima maken met alleen groenten. Groenlof heeft een uitgesproken, bittere smaak. Dit combineert heel goed met andere uitgesproken smaken zoals die van knolselderij.

Chocolade kruidnoten

Gezellig he? Zo’n schaaltje chocolade kruidnoten op tafel. Je ziet ze in september al in de winkels liggen! Tijd voor een gezondere variant, want de meeste kruidnoten bevatten tarwe, geraffineerde suikers en geharde vetten. Daar wordt je lichaam niet blij van. Tijd dus om deze ingrediënten te vervangen.

Herfst flensjes

Deze herfst flensjes gemaakt van amandelmeel met een vulling van appelcompote is een goed begin van de dag! Ik wilde eens iets anders dan de standaard appel met kaneelvulling en heb er nootmuskaat en gember aan toegevoegd. Het pakt superlekker uit!