Rijst-Pinda-Choc

Een lekker licht tussendoortje van gepofte rijst, pindakaas en zelfgemaakte chocolade. Je kunt er ook voor kiezen om het recept te gebruiken voor een taartbodem.

Groentepizza

Deze pizza bestaat bijna alleen uit groenten, met een bodem van bloemkool en een ‘saus’ van pompoen.

Gember-pompoensoep met sesamkoekjes

Een pittige soep die zowel koud als warm lekker is. Je kunt dit recept ook gebruiken om een pompoensmoothie te maken.

Hazelnootpasta

Hazelnootpasta met chocolade! Deze hazelnootpasta zonder kunstmatige toevoegingen smaakt heerlijk op een homemade cracker.

Zonnebloempit- en boekweitcrackers

Lekker knapperig deze crackers van zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad en boekweitmeel.

Herfst-cupcake

Gemaakt van pompoenpuree, kastanjemeel en abrikozen. Indien je de pompoenpuree vooraf maakt ben je in no-time klaar.

Banaancupcakes met avocado-limoentopping

Deze glutenvrije cupcakes zijn gemaakt met banaan en kokosmeel. Lekker als je zin hebt in een zoet tussendoortje.

Broccoli-bloemkool koekjes

Ben je op zoek naar een gezond hapje voor ’s avonds? Probeer dan eens deze hartige broccoli-bloemkoolkoekjes.

Glutenvrije quiche tomaat-basilicum

Een glutenvrije en neutrale quiche-bodem waarin de smaken van de vulling de hoofdrol spelen. Varieer met de seizoenen mee en voeg verse kruiden toe.

Knapperige wortelkoekjes

Lekker als tussendoortje, lunch of bijgerecht. Varieer met kruiden om te ontdekken welke het beste bij jouw smaak past.

Linzen-tomaat salade

Een heerlijke lunch salade die je de avond ervoor kunt maken. Voedzaam met pit en een beetje zoet. De verse tijm met tomaat past er perfect bij.

Haver-uitsteekkoekjes

Een gezondere variant op de zandkoekjes. Met voedzame ingredienten die je bloedsuikerspiegel stabieler houden. Knapperig en smaakvol.

Pompoentulband

Vrij van geraffineerde producten, vol van smaak! Deze pompoentulband is heerlijk zoet door de pompoen, dadels en rozijnen.

Rode bietenpannenkoek met appel

Rode bietenpannenkoek, prinsessenpannenkoek.. hoe je ze ook noemt, ze zijn heerlijk als ontbijt, lunch of diner. Natuurlijk zoet door appel, biet en vanille. Maak een vegan variant en vervang het ei voor een lijnzaadei.

Stoofpeercrumble met cranberry

Lekker winters en perfect als ‘prep’ ontbijtje, lunch, snack of dessert. Deze stoofpeercrumble mag op de feesttafel niet ontbreken!

Knolselderijsoep

Een heerlijke soep voor een gure, herfstige dag. Vul de knolselderijsoep met de groenten die je nog in huis hebt. Vooral uitgesproken smaken passen goed!

Chinesekool-salade met quinoa

Lekker zoet door de mango, zuur door de limoen en een beetje pit met rode peper. De quinoa levert essentiele aminozuren voor de opbouw van bijv. je spieren.

Glutenvrije en vegan wraps met snijbiet, tomaat en paprika

Kikkererwtenmeel is perfect voor het maken van wraps. Ze zijn stevig, je kunt ze knapperig bakken en vullen met allerlei lekkere seizoensgroenten.

Witlofsalade met grapefruit

Een frisse salade die de lever ondersteunt. Een frisse citroendressing met walnotenolie voor een dosis gezonde omega 3 vetten.

Salade kruidige bloemkoolrijst

Met de kruiden kun je zelf varieren. Bloemkool en basilicum werkt heel goed samen.