Zomersalade met nectarine, geitenkaas, hazelnoten en frambozendressing

zomersalade met nectarine, geitenkaas, hazelnoten en frambozendressing
  • 10 min
  • 7 ingrediënten
  • 2 beoordelingen

Laat het zonnetje maar schijnen met deze zomersalade met nectarine, geitenkaas, hazelnoten en frambozendressing op tafel. Perfect voor bij de barbecue, als lunchgerecht of als voedzaam tussendoortje.

Nectarine is een toegankelijke fruitsoort voor veel kinderen. Hij is lekker zoet van smaak en heeft een vrolijk kleurtje. Van de buitenkant lijkt hij een beetje op een appel, herkenbaar dus. Met deze zomersalade met nectarine, geitenkaas, hazelnoten en frambozendressing heb je al veel verschillende kleuren, en dus voedingsstoffen, op je bord. Geitenkaas en hazelnoten leveren de eiwitten in dit gerecht. Is geitenkaas te krachtig van smaak voor je kleintje? Probeer dan eens fetakaas.

De frambozendressing is heel simpel om te maken. Een handje frambozen, twee eetlepels olijfolie en het sap van een halve citroen. Even blenden in de keukenmachine en klaar is je dressing! Is je kindje een echte fijnproever en haalt hij/zij altijd de pitjes uit het eten? Haal de frambozendressing dan nog even door een zeef.

Deze maaltijd past goed bij alle stappen in het stappenplan! Stap 1 voor groenten en fruit, stap 2 voor natuurlijke suikers uit het fruit, stap 3 voor het eten van langzame koolhydraten en vezels uit groente en fruit, stap 4 voor het toevoegen van gezonde vetten uit olijfolie en hazelnoten en stap 5 zijn de voedzame eiwitten uit geitenkaas en de hazelnoten. Schrik niet van het aantal kcal. De salade bevat voedzame ingrediënten. Een tip indien je hier wel op wilt letten: kies voor geitenkaas óf hazelnoten en voeg één eetlepel olijfolie toe in plaats van 2.

Zet je deze zomersalade met nectarine, geitenkaas, hazelnoten en frambozendressing deze zomer op tafel?

Ingrediënten 1 persoon

salade

  • 75 gram gemengde sla
  • 1 stuk nectarine
  • 30 gram hazelnoten
  • 30 gram geitenkaas

dressing

  • 1 handje frambozen
  • 2 eetlepel olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk citroen

Bereiding

01

Was de sla en maak deze droog in de slacentrifuge. Leg de sla op een groot bord of in een schaal.

02

Snijd de nectarine in parten en verwarm ca. 4 minuten in de koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel vervolgens over de gemengde sla.

03

Rooster in dezelfde koekenpan de hazelnoten totdat deze heerlijk beginnen te geuren. Verdeel over de salade.

04

Verdeel de geitenkaas over de salade en maak vervolgens de dressing.

05

Doe alle ingrediënten voor de frambozendressing in een keukenmachine of blender. Mix tot een glad geheel. Haal eventueel de dressing door een zeef om de pitjes van de framboos eruit te zeven. Verdeel de dressing over de salade. Eet smakelijk!

Maak het nóg voedzamer met:

  • voeg extra groenten toe, zoals kleine blokjes komkommer of wortellinten (vitaminen en mineralen)
  • voeg een handje walnoten toe (gezonde vetten en eiwitten)
  • meng een halve avocado door de frambozendressing of serveer avocado apart in plakjes door de salade (gezonde vetten)
Voedingswaarden

De waarden zijn bij benadering en afhankelijk van de producten en merken die je gebruikt.

639 Kcal

per portie

31 g

Koolhydraten

55,3 g

Vet

14,4 g

Eiwit

9,6 g

Vezels

Ook lekker

Start jouw gezonde voedingspatroon vandaag

Smaken de recepten naar meer? In het stappenplan vind je deze en nog veel meer lekkere ideeën voor een voedzame maaltijd. Werk stap voor stap toe naar jouw gezonde basis, voor het hele gezin.

Start vandaag Zo werkt het