Simpele spaghetti bolognese

Een simpele spaghetti bolognese bomvol groenten. De saus maak je eenvoudig zelf van tomaten, ui en knoflook. Vervang het gehakt voor linzen voor een vega(n) variant.

Voedzame nasi

Met deze tips gebruik je jouw favoriete recept voor nasi en maakt deze nog voedzamer. Extra groenten, eiwitten en gezonde vetten.

Stamppot rode kool met gebakken appeltjes

Stamppot rode kool met gebakken appeltjes is een makkelijke maaltijd waar de kids bij kunnen helpen. Zonder aardappel en verrassend zoet!

Broccolisoep met kokosmelk en koriander

Dit recept voor een voedzame broccolisoep geeft je lang een verzadigd gevoel. De kokosmelk maakt de soep lekker romig.

Rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten

Dit is een verrukkelijke start van je dag óf gezellige afsluiter ervan. Want of je nu voedzaam wilt ontbijten of lekker makkelijk wilt avondeten, deze rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten tovert nu vast al een lach op je gezicht.

Salade watermeloen met aardbei en pesto

Met een beetje pesto, aardbeien en watermeloen maak je in een handomdraai een frisse salade. Deze salade watermeloen met aardbei en pesto kun je op een grote schaal serveren bij de avondmaaltijd of als lunch of tussendoortje eten. Ik ben gek op aardbeien, en twee van onze drie kids ook. Een bakje is in no-time […]

Stamppot witte kool met nasikruiden

Vroeger aten wij thuis in de winter vaak deze stamppot met witte kool, aardappelen, nasikruiden, gehakt en een flinke lepel appelmoes. Eigenlijk hoeft er niet zoveel te veranderen om er een gezonde draai aan te geven. Ik vervang de aardappels voor zoete aardappel en de appelmoes voor appelpuree (of nog beter, laat deze weg, maar het is toch wel erg lekker erbij!)

Zelfgemaakte nasischijf uit de oven

Dit is weer zo’n recept waar je alle kanten mee op kunt. Als hapje bij de borrel, als lunch of als aanvulling op je maaltijd. Deze zelfgemaakte nasischijf uit de oven is niet alleen lekkerder dan de ‘vette hap’, maar ook nog eens een stuk verantwoorder.

Broccoli-kerriesoep

Deze voedzame broccoli-kerriesoep tover je in een handomdraai op tafel en bevat alleen natuurlijke ingrediënten. Broccoli-kerriesoep kun je prima in de koelkast 3 dagen bewaren. Daardoor hoef je je niet meer druk te maken over je lunch voor de volgende dag. In een weckpotje neem je het makkelijk mee naar je werk of een dagje […]

Zuurkoolpasta met gedroogde cranberry’s

Een makkelijk recept die je in no-time uit je hoofd kent. Bijna geen snijwerk (op een uitje na) en lekkere winterse kost.

Rode bieten met portobello en tamari

Heerlijk is dit recept met rode bieten en portobello. Zoete rode ui, een beetje pit van de knoflook en zout van de tamari. Probeer jij het uit?

Sperziebonen met citroen en knoflook

Een fris (bij)gerecht met pit. Deze peulvrucht is een bron van plantaardige eiwitten. Stoom hem beetgaar en voeg de dressing toe. Zo makkelijk is het!

Bruine rijstpasta met tomatensaus en seizoensgroenten

Yes! hier is weer zo’n makkelijk recept waar je eindeloos mee kunt variëren, waar je niet over na hoeft te denken en geen lange lijstjes voor nodig hebt. Deze bruine rijstpasta met tomatensaus en seizoensgroenten is spaghetti nieuwe stijl! Gezond en voedzaam en makkelijk aan te passen aan het seizoen.

Kokos groentesoep met gember en croutons

Als het buiten koud, nat en winderig is dan komt deze soep als geroepen. Een lekkere opwarmer vol met onstekingsremmende ingrediënten zoals gember, knoflook en kurkuma. Bijkomend voordeel, je hoeft er niet urenlang bouillon voor te trekken en het is een perfect recept om je koelkast leeg te maken (en daarmee voedselverspilling te voorkomen).

Heerlijke tomatensoep

Een heerlijke tomatensoep voor een herfstige dag met verse groenten. Je kunt hem zelf nóg lekkerder maken door kiemgroenten toe te voegen of zelfgemaakte pesto.

Boekweitpannenkoek met appel en rozijnen

Deze boekweitpannenkoeken met appel en rozijnen staan bij ons wekelijks op het menu, zowel als ontbijt als lunch. In plaats van een kant-en-klaar pannenkoekenmix gebruik je boekweitmeel, ei en water. Voeg wat smaakmakers toe zoals een snufje zout, kaneel en vanillepoeder.

Pittige noedelsalade

Kook jij binnenkort voor een grote groep gasten en heb je geen idee wat je op tafel moet zetten? Dan is deze pittige noedelsalade misschien wel iets. Een grote schaal comfortfood waarvan je de voorbereidingen al een paar uur van te voren kunt doen. Zet je gesneden groenten klaar en je dressing. Dan heb je binnen 10 minuten deze feestmaaltijd op tafel staan.

Mexicaanse vegetarische burger

Een vegetarische burger maak je eenvoudig zelf met gedroogde peulvruchten. Bij de bruine bonen mag wat mij betreft wel iets pittigs en dus ga ik in dit recept voor de mexicaanse kruiden.

Haverpizza met groenten, geitenkaas en dadelstroop

Het ‘probleem’ bij veel pizza’s is de grote hoeveelheid zout, kaas en kleine hoeveelheid groenten. Pizza hoeft dus helemaal niet ongezond te zijn als je een paar dingen aanpast. Verminder de hoeveelheid zout en kaas en gebruik heel veel groenten. Serveer er een lekkere salade bij!

Maaltijdsoep uit de voorraadkast

Deze maaltijdsoep maak je met ingrediënten uit je voorraadkast en staat binnen 10 minuten op tafel, als je heeeel snel bent kan het in 8;)

Alle rechten voorbehouden. © 2022 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11