Dit bosvruchtengebak is voedzaam en bevat alleen natuurlijke suikers. Ook lekker als ontbijt, lunch of feestelijk tussendoortje.
Stamppot rode kool met gebakken appeltjes is een makkelijke maaltijd waar de kids bij kunnen helpen. Zonder aardappel en verrassend zoet!
Dit is een fantastisch ontbijtrecept. Havermout met warme peer, kaneel en pecannoten geeft je lang een verzadigd gevoel.
Dit is een verrukkelijke start van je dag óf gezellige afsluiter ervan. Want of je nu voedzaam wilt ontbijten of lekker makkelijk wilt avondeten, deze rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten tovert nu vast al een lach op je gezicht.
Het is bijna zover! De feestelijke dagen staan voor de deur en dat vraagt om een traktatie. Wel eentje waar de kilo’s niet van om je oren vliegen en je lekkere trek een tijdje uitblijft. Hier is hét kerstrecept waar je naar op zoek bent: kerstgranola met pure chocolade (zonder granen). Weer eens wat anders […]
Met dit eenvoudige recept voor kerstkoekjes met 5 spice kruiden pak jij lekker uit. De voorbereidingen voor kerst zijn in december in volle gang. Omdat je al zoveel dingen hebt om te doen is dit een simpel recept waarmee je snel iets lekkers bij de thee, koffie of warme chocolademelk hebt. Dit deeg is heel […]
Even lekker smikkelen, en dat kan met deze worteltaart met dadel en walnoot op elk moment van de dag! Het recept voor worteltaart met dadel en walnoot bevat namelijk een flinke portie groenten, gezonde vetten en eiwitten uit noten én bevat alleen natuurlijke suikers. Basis van noten Deze worteltaart is voor een deel gemaakt […]
Deze zoete aardappel brownie is een echte traktatie. Met het boterzuur van de koude zoete aardappel, mineralen uit de dadels en flavonoïden uit de cacao is deze brownie zo slecht nog niet.
Je kent ze vast wel toch? Ronde balletjes met een lekkere hazelnootvulling, luchtige ‘koek’ en overgoten met chocolade en hazelnootstukjes. Tijd om een gezondere variant te maken.
Een makkelijk recept die je in no-time uit je hoofd kent. Bijna geen snijwerk (op een uitje na) en lekkere winterse kost.
Een kruidige cake met pastinaak. Verwennerij na een wandeling in de kou, tijdens de feestdagen of gewoon omdat het een heerlijk voedzaam ontbijt is.
Heerlijk is dit recept met rode bieten en portobello. Zoete rode ui, een beetje pit van de knoflook en zout van de tamari. Probeer jij het uit?
Amandelen, cranberry’s, noten, sinaasappel en een topping van chocolade en dadelkaramel. Klinkt goed toch? Deze cake is erg voedzaam dus een klein stukje is al voldoende.
Hét recept voor een smeuïge ontbijtkoek gemaakt met pompoen, kastanjemeel en havermeel. Glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers én lactosevrij.
Deze healthy mix kun je overal voor gebruiken. Als garnering op taarten, over de (havermout)pap, yoghurt of fruit óf gewoon lekker als tussendoortje zo uit de hand. Je roostert de ingrediënten ca. 10 minuten op laag vuur in de koekenpan, dus je oven hoeft er niet voor aan
Dit is een recept waar je alle kanten mee op kunt. Als spread op een cracker, wrap, pannenkoek of noten-zadenbrood, als dip of als topping en smaakmaker bij linzenpasta of rijst. Deze tapenade olijven en zongedroogde tomaten is makkelijk om te maken met slechts 3 ingrediënten!
Kook jij binnenkort voor een grote groep gasten en heb je geen idee wat je op tafel moet zetten? Dan is deze pittige noedelsalade misschien wel iets. Een grote schaal comfortfood waarvan je de voorbereidingen al een paar uur van te voren kunt doen. Zet je gesneden groenten klaar en je dressing. Dan heb je binnen 10 minuten deze feestmaaltijd op tafel staan.
Fleurig, lekker én gezond! Met smoothies kun je de lekkere trek even stillen en daarmee voorkom je dat je grijpt naar kant-en-klare koekjes of mueslirepen.
Sinds onze zoon (3 jaar) bij oma op verjaardag een stukje appeltaart heeft gehad bleef de vraag maar komen. Mama, maak je appeltaart? Na heel veel verschillende versies van gezonde appeltaart is dit zijn favoriet geworden! Een gezonde(re) appeltaart zonder geraffineerde suikers en glutenvrij.
Een crumble is wat mij betreft ultiem ‘comfort food’. Dit recept is voor een standaard appel-perencrumble met rode kool. Je kunt de rode kool crumble de avond van te voren maken, dan hoef je hem alleen de volgende dag in de oven af te bakken.