Een fris (bij)gerecht met pit. Deze peulvrucht is een bron van plantaardige eiwitten. Stoom hem beetgaar en voeg de dressing toe. Zo makkelijk is het!
Als het buiten koud, nat en winderig is dan komt deze soep als geroepen. Een lekkere opwarmer vol met onstekingsremmende ingrediënten zoals gember, knoflook en kurkuma. Bijkomend voordeel, je hoeft er niet urenlang bouillon voor te trekken en het is een perfect recept om je koelkast leeg te maken (en daarmee voedselverspilling te voorkomen).
Voor een lekkere frisse tuinboonsalade heb je maar een paar ingrediënten nodig. Tuinbonen komen in deze periode van de volle grond, gewoon uit ons eigen landje. Niet alleen verantwoord voor je gezondheid maar ook duurzaam dus.
Jaaa daar is hij weer! De bloemkoolrijst. Deze keer met zoete kipdrumsticks. Echt favoriet hier in huis, maar dat heb je vast al wel gemerkt in de recepten. Een makkelijke manier om flink wat groenten naar binnen te werken.
Yacon is supersappig en de smaak heeft wel iets weg van appel en wortel. Ik combineer hem in dit recept met zoete aardappel (bataat).
De wintergroenten zijn nu op hun lekkerst en komen gewoon van eigen bodem. Vol voedingswaarde en ook nog eens voor een gunstige prijs. Maak van dit recept een extra portie, dan heb je gelijk de lunch voor de volgende dag klaar.
Met deze pompoenparfait heb je in een handomdraai een ontbijtje klaar voor de volgende dag. De weckpotjes staan ook leuk op een feestelijk versierde tafel!
Het is supermakkelijk om te maken, snel klaar en draagt bij aan je gezondheid. Broccoli is een echt superfood te noemen.
Een heerlijke soep voor een gure, herfstige dag. Vul de knolselderijsoep met de groenten die je nog in huis hebt. Vooral uitgesproken smaken passen goed!
Met de kruiden kun je zelf varieren. Bloemkool en basilicum werkt heel goed samen.