Dit recept voor een voedzame broccolisoep geeft je lang een verzadigd gevoel. De kokosmelk maakt de soep lekker romig.
Dit is een fantastisch ontbijtrecept. Havermout met warme peer, kaneel en pecannoten geeft je lang een verzadigd gevoel.
Dit is een verrukkelijke start van je dag óf gezellige afsluiter ervan. Want of je nu voedzaam wilt ontbijten of lekker makkelijk wilt avondeten, deze rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten tovert nu vast al een lach op je gezicht.
Even lekker smikkelen, en dat kan met deze worteltaart met dadel en walnoot op elk moment van de dag! Het recept voor worteltaart met dadel en walnoot bevat namelijk een flinke portie groenten, gezonde vetten en eiwitten uit noten én bevat alleen natuurlijke suikers. Basis van noten Deze worteltaart is voor een deel gemaakt […]
Met een beetje pesto, aardbeien en watermeloen maak je in een handomdraai een frisse salade. Deze salade watermeloen met aardbei en pesto kun je op een grote schaal serveren bij de avondmaaltijd of als lunch of tussendoortje eten. Ik ben gek op aardbeien, en twee van onze drie kids ook. Een bakje is in no-time […]
Een feestelijk ontbijt voor moederdag, valentijnsdag, pasen of een zonnige zondag!
Lekkere en gezonde paaseitjes maak je heel makkelijk zelf met gedroogd fruit, chocolade, noten en een paar smaakmakers. Vrij van gerafffineerde suikers, gluten en zuivel.
Deze zoete aardappel brownie is een echte traktatie. Met het boterzuur van de koude zoete aardappel, mineralen uit de dadels en flavonoïden uit de cacao is deze brownie zo slecht nog niet.
Weet jij al dat er heel veel andere opties zijn dan het gebruik van tarwemeel? Als je glutenvrij gaat bakken gaat er echt een wereld voor je open. Soms valt je baksel van ellende in elkaar, maar vaak zit er ook een pareltje tussen die je gelijk wil delen. Deze glutenvrije wafels is er zo […]
Wil je je dreumes graag een verantwoord tussendoortje voorschotelen maar heb je geen idee wat? Met deze voedzame dreumesmuffin krijgt je kleine gelijk een portie groente en eiwitten binnen. Verantwoord tussendoortje / lunch / ontbijt Onze kleine meid is net 1 jaar geworden en smult ervan. Ik was op zoek naar een verantwoord tussendoortje/lunch […]
Dit is weer zo’n recept waar je alle kanten mee op kunt. Als hapje bij de borrel, als lunch of als aanvulling op je maaltijd. Deze zelfgemaakte nasischijf uit de oven is niet alleen lekkerder dan de ‘vette hap’, maar ook nog eens een stuk verantwoorder.
Deze frisse bloedsinaasappeltaart heeft een bodem van hazelnoot en gedroogde abrikoos. Natuurlijk helemaal gemaakt van ongeraffineerde producten en hij smaakt super! Met noten en gedroogd fruit maak je in no-time een knapperige bodem voor je taart.
Deze voedzame broccoli-kerriesoep tover je in een handomdraai op tafel en bevat alleen natuurlijke ingrediënten. Broccoli-kerriesoep kun je prima in de koelkast 3 dagen bewaren. Daardoor hoef je je niet meer druk te maken over je lunch voor de volgende dag. In een weckpotje neem je het makkelijk mee naar je werk of een dagje […]
Heb je wat te vieren of gun je jezelf een lekker ontbijt? Deze halnoot-banaancake is heerlijk met een verrassend ingrediënt. Slechts 15 minuten voorbereiding! De rest doet de oven voor je.
Deze dadelnotenreep met sinaasappel is een voedzaam tussendoortje. Perfect om mee te nemen als je een dagje uit gaat. Voor dit recept gebruik ik gemengde noten zodat ik gelijk de verschillende vetzuren combineer.
Yes! hier is weer zo’n makkelijk recept waar je eindeloos mee kunt variëren, waar je niet over na hoeft te denken en geen lange lijstjes voor nodig hebt. Deze bruine rijstpasta met tomatensaus en seizoensgroenten is spaghetti nieuwe stijl! Gezond en voedzaam en makkelijk aan te passen aan het seizoen.
Het seizoen van de rabarber is kort en dus tijd om flink uit te pakken! Rabarber is zuur van smaak en combineert daarom goed met de zoete aardbeien. Deze rabarber-aardbeitaart kun je ook prima als ontbijt eten. Met een voedzame bodem van gemengde noten en dadels.
Een voedzaam ontbijt deze mango kokos oats met gember en koriander. Lekker romig, zoet en pittig tegelijk!
Een kleurrijke vegan mangotaart voor Pasen die zo voedzaam is dat je hem ook kunt eten tijdens het ontbijt of de brunch. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers en lekker fris van smaak.
Hét recept voor een frisse en voedzame vegan bosbescheesecake waar je geen oven voor nodig hebt. Vol met voedzame ingrediënten zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten. Verantwoord genieten.