Met deze kokos-haverkoek zonder suiker maak je in een handomdraai een voedzaam tussendoortje. Deze koek zonder suiker is gezoet met banaan.
Een simpele spaghetti bolognese bomvol groenten. De saus maak je eenvoudig zelf van tomaten, ui en knoflook. Vervang het gehakt voor linzen voor een vega(n) variant.
Met deze tips gebruik je jouw favoriete recept voor nasi en maakt deze nog voedzamer. Extra groenten, eiwitten en gezonde vetten.
Dit bosvruchtengebak is voedzaam en bevat alleen natuurlijke suikers. Ook lekker als ontbijt, lunch of feestelijk tussendoortje.
Stamppot rode kool met gebakken appeltjes is een makkelijke maaltijd waar de kids bij kunnen helpen. Zonder aardappel en verrassend zoet!
Deze wortelmuffins bevatten een flinke portie groenten waardoor je lang een verzadigd gevoel houdt. De verstopte groenten zijn ideaal voor kritische eters en je kunt zelf makkelijk variëren met de vulling.
Dit recept voor een voedzame broccolisoep geeft je lang een verzadigd gevoel. De kokosmelk maakt de soep lekker romig.
Dit is een fantastisch ontbijtrecept. Havermout met warme peer, kaneel en pecannoten geeft je lang een verzadigd gevoel.
Dit is een verrukkelijke start van je dag óf gezellige afsluiter ervan. Want of je nu voedzaam wilt ontbijten of lekker makkelijk wilt avondeten, deze rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten tovert nu vast al een lach op je gezicht.
Het is bijna zover! De feestelijke dagen staan voor de deur en dat vraagt om een traktatie. Wel eentje waar de kilo’s niet van om je oren vliegen en je lekkere trek een tijdje uitblijft. Hier is hét kerstrecept waar je naar op zoek bent: kerstgranola met pure chocolade (zonder granen). Weer eens wat anders […]
Met dit eenvoudige recept voor kerstkoekjes met 5 spice kruiden pak jij lekker uit. De voorbereidingen voor kerst zijn in december in volle gang. Omdat je al zoveel dingen hebt om te doen is dit een simpel recept waarmee je snel iets lekkers bij de thee, koffie of warme chocolademelk hebt. Dit deeg is heel […]
Even lekker smikkelen, en dat kan met deze worteltaart met dadel en walnoot op elk moment van de dag! Het recept voor worteltaart met dadel en walnoot bevat namelijk een flinke portie groenten, gezonde vetten en eiwitten uit noten én bevat alleen natuurlijke suikers. Basis van noten Deze worteltaart is voor een deel gemaakt […]
Kruidnoten horen er gewoon bij in november en december toch? Ook als je geen dierlijke producten wilt of kunt eten. Daarom nu dit recept voor heerlijke plantaardige kruidnoten. Deze vegan kruidnoten zijn gezoet met kokosbloesemsuiker en de basis is gemaakt van havermeel en boekweitmeel. Glutenvrij en lactosevrij Deze vegan kruidnoten zijn glutenvrij. Je maakt […]
Een feestelijk ontbijt voor moederdag, valentijnsdag, pasen of een zonnige zondag!
Deze zoete aardappel brownie is een echte traktatie. Met het boterzuur van de koude zoete aardappel, mineralen uit de dadels en flavonoïden uit de cacao is deze brownie zo slecht nog niet.
Weet jij al dat er heel veel andere opties zijn dan het gebruik van tarwemeel? Als je glutenvrij gaat bakken gaat er echt een wereld voor je open. Soms valt je baksel van ellende in elkaar, maar vaak zit er ook een pareltje tussen die je gelijk wil delen. Deze glutenvrije wafels is er zo […]
Wil je je dreumes graag een verantwoord tussendoortje voorschotelen maar heb je geen idee wat? Met deze voedzame dreumesmuffin krijgt je kleine gelijk een portie groente en eiwitten binnen. Verantwoord tussendoortje / lunch / ontbijt Onze kleine meid is net 1 jaar geworden en smult ervan. Ik was op zoek naar een verantwoord tussendoortje/lunch […]
Vroeger aten wij thuis in de winter vaak deze stamppot met witte kool, aardappelen, nasikruiden, gehakt en een flinke lepel appelmoes. Eigenlijk hoeft er niet zoveel te veranderen om er een gezonde draai aan te geven. Ik vervang de aardappels voor zoete aardappel en de appelmoes voor appelpuree (of nog beter, laat deze weg, maar het is toch wel erg lekker erbij!)
Dit is weer zo’n recept waar je alle kanten mee op kunt. Als hapje bij de borrel, als lunch of als aanvulling op je maaltijd. Deze zelfgemaakte nasischijf uit de oven is niet alleen lekkerder dan de ‘vette hap’, maar ook nog eens een stuk verantwoorder.
Deze frisse bloedsinaasappeltaart heeft een bodem van hazelnoot en gedroogde abrikoos. Natuurlijk helemaal gemaakt van ongeraffineerde producten en hij smaakt super! Met noten en gedroogd fruit maak je in no-time een knapperige bodem voor je taart.