Appeltaart cupcakes

Perfect als je het mij vraagt. Appeltaart maken kan een tijdrovend klusje zijn, maar deze appeltaartcupcakes staan binnen een kwartier in de oven. Vrij van geraffineerde suikers uiteraard en glutenvrij (kies dan wel voor gecertificeerde havermout). Fruit is de ideale natuurlijke zoetmaker.

Boekweitpannenkoek met appel en rozijnen

Deze boekweitpannenkoeken met appel en rozijnen staan bij ons wekelijks op het menu, zowel als ontbijt als lunch. In plaats van een kant-en-klaar pannenkoekenmix gebruik je boekweitmeel, ei en water. Voeg wat smaakmakers toe zoals een snufje zout, kaneel en vanillepoeder.

Mama’s gezonde appeltaart

Sinds onze zoon (3 jaar) bij oma op verjaardag een stukje appeltaart heeft gehad bleef de vraag maar komen. Mama, maak je appeltaart? Na heel veel verschillende versies van gezonde appeltaart is dit zijn favoriet geworden! Een gezonde(re) appeltaart zonder geraffineerde suikers en glutenvrij.

Herfst flensjes

Deze herfst flensjes gemaakt van amandelmeel met een vulling van appelcompote is een goed begin van de dag! Ik wilde eens iets anders dan de standaard appel met kaneelvulling en heb er nootmuskaat en gember aan toegevoegd. Het pakt superlekker uit!

Appeltaart met hazelnoten

Om de appeltaart wat smaak te geven heb ik het deeg gemaakt met hazelnootmeel. Dit kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken door wat hazelnoten fijn te malen in de keukenmachine. Naast de lekkere smaak hebben hazelnoten als voordeel dat ze je lichaam niet verzuren.

Gevulde appel uit de oven

Gevulde appel uit de oven is echt heerlijk, vooral als hij nog warm is. De vulling is gemaakt met abrikozen, amandelen en kaneel.

Alle rechten voorbehouden. © 2022 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11