Lekkere en gezonde paaseitjes maak je heel makkelijk zelf met gedroogd fruit, chocolade, noten en een paar smaakmakers. Vrij van gerafffineerde suikers, gluten en zuivel.
Deze zoete aardappel brownie is een echte traktatie. Met het boterzuur van de koude zoete aardappel, mineralen uit de dadels en flavonoïden uit de cacao is deze brownie zo slecht nog niet.
Je kent ze vast wel toch? Ronde balletjes met een lekkere hazelnootvulling, luchtige ‘koek’ en overgoten met chocolade en hazelnootstukjes. Tijd om een gezondere variant te maken.
Nadat onze zoon (3) gisteren in het restaurant een lading smoothies zag staan is hij helemaal verkocht. Al die kleuren en ook nog een rietje in het glas! Feest voor hem en daar speel ik natuurlijk maar al te graag op in. Het resultaat? Deze recepten voor drie gewaagde smoothies.
Eet jij wel eens (bananen)brood of crackers en ben je op zoek naar een zoet, maar verantwoord, beleg? Zoek dan niet verder en maak deze chocolade hummus van adukibonen.
Kokos – chocolade – banaan. Dat is wat je nodig hebt voor deze banana-bounty. Makkelijk om te maken en ook al haal je er met gemak 20 repen uit.
Deze chocomuffins zijn gemaakt met kokosmeel. Een glutenvrije meelsoort die ook nog eens supervoedzaam is.
Gezellig he? Zo’n schaaltje chocolade kruidnoten op tafel. Je ziet ze in september al in de winkels liggen! Tijd voor een gezondere variant, want de meeste kruidnoten bevatten tarwe, geraffineerde suikers en geharde vetten. Daar wordt je lichaam niet blij van. Tijd dus om deze ingrediënten te vervangen.
Dit is een leuk receptje om te maken met kinderen. Voor kleine kinderen kun je de cacao eventueel vervangen voor carobe, dit bevat geen cafeïne.
Chocolade kan wat mij betreft op elk moment van de dag. Deze vla zit bovendien vol gezonde vetten. De chocoladevla is gemaakt met avocado, banaan, kokosmelk en cacao.
Deze romige chocolademousse zonder zuivel moet je echt een keer proberen! Eigenlijk is het hummus, want de mousse is gemaakt van kikkererwten.
Een voedzame koek van havermout met stukjes pure chocolade.
Fan van pure chocolade? Probeer deze taart dan eens! Gemaakt met bruine bonen en makkelijk aan te passen naar het seizoen. Vervang het zomerfruit bijvoorbeeld voor stoofpeertjes, speculaaskruiden of gebruik sinaasappel en walnoten.