Cranberry-peer gebakje

Wist je dat de suikers in cranberry ervoor zorgen dat bacteriën zich niet aan de blaaswand hechten? Daarmee help je je blaas schoon te houden en een ontsteking te voorkomen. Een goede reden om dit besje wat vaker te eten.

Pompoentaart

Ben jij ook zo blij dat het weer pompoenentijd is? Je kunt er zoveel mee doen en hij is van nature al lekker zoet! Dat betekent dat je minder zoetstoffen hoeft toe te voegen om een lekkere taart te maken. De bodem is gemaakt van hazelnoten, gedroogde abrikozen en kokosrasp. Varieer er op los met ander gedroogd fruit en noten.

Pruimencompote met vanillecrumble (zonder oven)

Even een recept voor een heerlijk toetje, tussendoortje of ontbijt. De pruimen zijn nu volop in het seizoen! En dat betekent goed verkrijgbaar voor een gunstige prijs en bovenal goed van smaak.

Mango ijscake

Met het warme weer buiten brengt deze ijscake zeker verkoeling! Ik heb een bodem gemaakt met abrikozen, kokosrasp, cacaonibs en cashewnoten. Daarop ligt mango-banaan ijs met limoen.

Rabarber-aardbeicompote met amandel

Het is een friszoete compote die je als dessert of tussendoortje kunt serveren met amandelkoekjes.

Chocoladetaart

Fan van pure chocolade? Probeer deze taart dan eens! Gemaakt met bruine bonen en makkelijk aan te passen naar het seizoen. Vervang het zomerfruit bijvoorbeeld voor stoofpeertjes, speculaaskruiden of gebruik sinaasappel en walnoten.

Fruitsalade met kokosroom

Eenvoudig maar o zo lekker! Vers fruit met healthy kokosroom.

Chocomousse

Chocolademousse gemaakt met avocado en banaan. Je kunt hem ‘opleuken’ met gehakte nootjes, cacaonibs, vers fruit of kokos.

Alle rechten voorbehouden. © 2022 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11