Ik heb al heel wat pesto’s gemaakt, maar nog geen pesto zonder zuivel (kaas) of noten. Tijd om daar eens mee te experimenteren! Het resultaat is een frisse boerenkoolpesto met basilicum, zonnebloempitten en flink wat knoflook.
Dit is mijn favoriete recept voor hummus. Rode bieten geven niet alleen een mooie kleur, maar smaken ook nog eens heel lekker! Zeker in combinatie met Ras el hanout
Dit is een recept waar je alle kanten mee op kunt. Als spread op een cracker, wrap, pannenkoek of noten-zadenbrood, als dip of als topping en smaakmaker bij linzenpasta of rijst. Deze tapenade olijven en zongedroogde tomaten is makkelijk om te maken met slechts 3 ingrediënten!
Het is een friszoete compote die je als dessert of tussendoortje kunt serveren met amandelkoekjes.
Trek in een gezonde snack? Deze slaschuitjes heb je zo gemaakt. De Thaise chilisaus is superlekker bij slaschuitjes. En hoe leuk is het om deze zelf te maken! Zonder kunstmatige toevoegingen en vrij van geraffineerde suiker. En het is echt niet moeilijk!
Gebruik de jam op een plakje bananenbrood, zelfgemaakte cracker, als topping op een cheesecake of door de havermout. Ook heerlijk om als dip te gebruiken voor zelfgebakken koekjes!
Mild van smaak door de zongedroogde tomaten. Door wat cayennepeper toe te voegen geef je het wat extra pit.
Hazelnootpasta met chocolade! Deze hazelnootpasta zonder kunstmatige toevoegingen smaakt heerlijk op een homemade cracker.