Dit bosvruchtengebak is voedzaam en bevat alleen natuurlijke suikers. Ook lekker als ontbijt, lunch of feestelijk tussendoortje.
Even lekker smikkelen, en dat kan met deze worteltaart met dadel en walnoot op elk moment van de dag! Het recept voor worteltaart met dadel en walnoot bevat namelijk een flinke portie groenten, gezonde vetten en eiwitten uit noten én bevat alleen natuurlijke suikers. Basis van noten Deze worteltaart is voor een deel gemaakt […]
Dit is weer zo’n recept waar je alle kanten mee op kunt. Als hapje bij de borrel, als lunch of als aanvulling op je maaltijd. Deze zelfgemaakte nasischijf uit de oven is niet alleen lekkerder dan de ‘vette hap’, maar ook nog eens een stuk verantwoorder.
Je kent ze vast wel toch? Ronde balletjes met een lekkere hazelnootvulling, luchtige ‘koek’ en overgoten met chocolade en hazelnootstukjes. Tijd om een gezondere variant te maken.
Een kleurrijke vegan mangotaart voor Pasen die zo voedzaam is dat je hem ook kunt eten tijdens het ontbijt of de brunch. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers en lekker fris van smaak.
Hét recept voor een frisse en voedzame vegan bosbescheesecake waar je geen oven voor nodig hebt. Vol met voedzame ingrediënten zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten. Verantwoord genieten.
Wil je graag gezond trakteren op je verjaardag? Maak dan deze bodem voor fruitgebak, op basis van het recept voor bananencake. Met een paar verrassingen natuurlijk, want de smaak is verreweg van saai.
Perfect als je het mij vraagt. Appeltaart maken kan een tijdrovend klusje zijn, maar deze appeltaartcupcakes staan binnen een kwartier in de oven. Vrij van geraffineerde suikers uiteraard en glutenvrij (kies dan wel voor gecertificeerde havermout). Fruit is de ideale natuurlijke zoetmaker.
Fijn dat het weer bijna Sinterklaastijd is! Een goede reden om deze hazelnootkruidnoten te maken. In tegenstelling tot de kruidnoten die je in de winkel ziet, bevat deze geen geraffineerde suikers, kunstmatige toevoegingen en tarwe.
Dit is een recept waar je alle kanten mee op kunt. Als spread op een cracker, wrap, pannenkoek of noten-zadenbrood, als dip of als topping en smaakmaker bij linzenpasta of rijst. Deze tapenade olijven en zongedroogde tomaten is makkelijk om te maken met slechts 3 ingrediënten!
Kook jij binnenkort voor een grote groep gasten en heb je geen idee wat je op tafel moet zetten? Dan is deze pittige noedelsalade misschien wel iets. Een grote schaal comfortfood waarvan je de voorbereidingen al een paar uur van te voren kunt doen. Zet je gesneden groenten klaar en je dressing. Dan heb je binnen 10 minuten deze feestmaaltijd op tafel staan.
Je kunt ook zonder kwark hele lekkere ‘kwarktaartjes’ maken. Maal geweekte cashewnoten fijn óf gebruik een plantaardig geleermiddel zoals agar-agar (zeewier). In dit recept voor een zomergebakje heb ik deze twee gecombineerd.
Als ‘monsterpannenkoek’ gaat deze boerenkoolpannenkoek er ook bij de kleintjes wel in. Lekker zoet door de banaan en flink wat groene bladgroenten erin.
Dat een appelflap ook gezond kan zijn bewijst dit recept. Voor het deeg gebruik ik een simpel pastadeeg.
Ben je een echte zoetekauw? Deze bananen oliebol moet je echt een keertje proberen! Natuurlijk glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers.
De broodjes bevatten al zoveel smaak dat een beleg erop niet nodig is. Ze zijn gemaakt met kokos, geraspte appel en kaneel.
Met maar 3 ingrediënten maak je deze vegan hazelnootkoekjes: havermout, kokosmelk en hazelnootpasta.
Wist je dat de suikers in cranberry ervoor zorgen dat bacteriën zich niet aan de blaaswand hechten? Daarmee help je je blaas schoon te houden en een ontsteking te voorkomen. Een goede reden om dit besje wat vaker te eten.
Geen lege calorieën bij deze poffertjes, wel een voedzaam ontbijt, lunch of diner. Je kunt ze maken met allerlei soorten groenten.
Om je darmen in balans te houden, of weer in balans te brengen, is het raadzaam om veel groenten te eten. Deze groentesoep is een echte maaltijdsoep die je als avondeten, lunch of ontbijt kunt nemen. Kijk wat je nog in de (koel)kast hebt liggen aan groenten en maak je eigen versie!