Het is bijna zover! De feestelijke dagen staan voor de deur en dat vraagt om een traktatie. Wel eentje waar de kilo’s niet van om je oren vliegen en je lekkere trek een tijdje uitblijft. Hier is hét kerstrecept waar je naar op zoek bent: kerstgranola met pure chocolade (zonder granen). Weer eens wat anders […]
Met dit eenvoudige recept voor kerstkoekjes met 5 spice kruiden pak jij lekker uit. De voorbereidingen voor kerst zijn in december in volle gang. Omdat je al zoveel dingen hebt om te doen is dit een simpel recept waarmee je snel iets lekkers bij de thee, koffie of warme chocolademelk hebt. Dit deeg is heel […]
Deze zoete aardappel brownie is een echte traktatie. Met het boterzuur van de koude zoete aardappel, mineralen uit de dadels en flavonoïden uit de cacao is deze brownie zo slecht nog niet.
Je kent ze vast wel toch? Ronde balletjes met een lekkere hazelnootvulling, luchtige ‘koek’ en overgoten met chocolade en hazelnootstukjes. Tijd om een gezondere variant te maken.
Een kruidige cake met pastinaak. Verwennerij na een wandeling in de kou, tijdens de feestdagen of gewoon omdat het een heerlijk voedzaam ontbijt is.
Amandelen, cranberry’s, noten, sinaasappel en een topping van chocolade en dadelkaramel. Klinkt goed toch? Deze cake is erg voedzaam dus een klein stukje is al voldoende.
Dit is een recept waar je alle kanten mee op kunt. Als spread op een cracker, wrap, pannenkoek of noten-zadenbrood, als dip of als topping en smaakmaker bij linzenpasta of rijst. Deze tapenade olijven en zongedroogde tomaten is makkelijk om te maken met slechts 3 ingrediënten!
Weet je nog niet wat je met de kerst op tafel zet? Deze hele bloemkool uit de oven met een korst van specerijen, geschaafde amandelen, citrussap en verse koriander is je pronkstuk.
Met maar 3 ingrediënten maak je deze vegan hazelnootkoekjes: havermout, kokosmelk en hazelnootpasta.
Wist je dat de suikers in cranberry ervoor zorgen dat bacteriën zich niet aan de blaaswand hechten? Daarmee help je je blaas schoon te houden en een ontsteking te voorkomen. Een goede reden om dit besje wat vaker te eten.
De portobello is gevuld met rode ui en geitenkaas. Om deze op smaak te brengen heb ik verse citroentijm gebruikt.
Deze kleurrijke salade is gemaakt met rode bieten, wortel en gele bieten. Er zit een dressing bij van bloedsinaasappel.
Gemaakt van pompoenpuree, kastanjemeel en abrikozen. Indien je de pompoenpuree vooraf maakt ben je in no-time klaar.
Chocolademousse gemaakt met avocado en banaan. Je kunt hem ‘opleuken’ met gehakte nootjes, cacaonibs, vers fruit of kokos.
De spruitjes zijn gezoet met ahornsiroop. Noten combineren goed met spruitjes en met de quinoa erbij heb je een volledige maaltijd.
Met een paar ingrediënten maak je van rode kool een feestelijk gerecht. Dit recept is met appel, cranberry en kaneel.
Een glutenvrije en neutrale quiche-bodem waarin de smaken van de vulling de hoofdrol spelen. Varieer met de seizoenen mee en voeg verse kruiden toe.
Een gezondere variant op de zandkoekjes. Met voedzame ingredienten die je bloedsuikerspiegel stabieler houden. Knapperig en smaakvol.
Vrij van geraffineerde producten, vol van smaak! Deze pompoentulband is heerlijk zoet door de pompoen, dadels en rozijnen.
Lekker winters en perfect als ‘prep’ ontbijtje, lunch, snack of dessert. Deze stoofpeercrumble mag op de feesttafel niet ontbreken!