Wortelmuffins

Deze wortelmuffins bevatten een flinke portie groenten waardoor je lang een verzadigd gevoel houdt. De verstopte groenten zijn ideaal voor kritische eters en je kunt zelf makkelijk variëren met de vulling.

Broccolisoep met kokosmelk en koriander

Dit recept voor een voedzame broccolisoep geeft je lang een verzadigd gevoel. De kokosmelk maakt de soep lekker romig.

Rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten

Dit is een verrukkelijke start van je dag óf gezellige afsluiter ervan. Want of je nu voedzaam wilt ontbijten of lekker makkelijk wilt avondeten, deze rode bietenpannenkoek met appel, geitenkaas en walnoten tovert nu vast al een lach op je gezicht.

Kerstgranola met pure chocolade (zonder granen)

Het is bijna zover! De feestelijke dagen staan voor de deur en dat vraagt om een traktatie. Wel eentje waar de kilo’s niet van om je oren vliegen en je lekkere trek een tijdje uitblijft. Hier is hét kerstrecept waar je naar op zoek bent: kerstgranola met pure chocolade (zonder granen). Weer eens wat anders […]

Salade watermeloen met aardbei en pesto

Met een beetje pesto, aardbeien en watermeloen maak je in een handomdraai een frisse salade. Deze salade watermeloen met aardbei en pesto kun je op een grote schaal serveren bij de avondmaaltijd of als lunch of tussendoortje eten. Ik ben gek op aardbeien, en twee van onze drie kids ook. Een bakje is in no-time […]

Pannenkoek met vers fruit, chocola en kokos

Een feestelijk ontbijt voor moederdag, valentijnsdag, pasen of een zonnige zondag!

Glutenvrije wafels met vers fruit

Weet jij al dat er heel veel andere opties zijn dan het gebruik van tarwemeel? Als je glutenvrij gaat bakken gaat er echt een wereld voor je open. Soms valt je baksel van ellende in elkaar, maar vaak zit er ook een pareltje tussen die je gelijk wil delen. Deze glutenvrije wafels is er zo […]

Dreumesmuffin (suikervrij)

Wil je je dreumes graag een verantwoord tussendoortje voorschotelen maar heb je geen idee wat? Met deze voedzame dreumesmuffin krijgt je kleine gelijk een portie groente en eiwitten binnen.   Verantwoord tussendoortje / lunch / ontbijt Onze kleine meid is net 1 jaar geworden en smult ervan. Ik was op zoek naar een verantwoord tussendoortje/lunch […]

Zelfgemaakte nasischijf uit de oven

Dit is weer zo’n recept waar je alle kanten mee op kunt. Als hapje bij de borrel, als lunch of als aanvulling op je maaltijd. Deze zelfgemaakte nasischijf uit de oven is niet alleen lekkerder dan de ‘vette hap’, maar ook nog eens een stuk verantwoorder.

Broccoli-kerriesoep

Deze voedzame broccoli-kerriesoep tover je in een handomdraai op tafel en bevat alleen natuurlijke ingrediënten. Broccoli-kerriesoep kun je prima in de koelkast 3 dagen bewaren. Daardoor hoef je je niet meer druk te maken over je lunch voor de volgende dag. In een weckpotje neem je het makkelijk mee naar je werk of een dagje […]

Vegan mangotaart

Een kleurrijke vegan mangotaart voor Pasen die zo voedzaam is dat je hem ook kunt eten tijdens het ontbijt of de brunch. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers en lekker fris van smaak.

Kokos groentesoep met gember en croutons

Als het buiten koud, nat en winderig is dan komt deze soep als geroepen. Een lekkere opwarmer vol met onstekingsremmende ingrediënten zoals gember, knoflook en kurkuma. Bijkomend voordeel, je hoeft er niet urenlang bouillon voor te trekken en het is een perfect recept om je koelkast leeg te maken (en daarmee voedselverspilling te voorkomen).

Eiwitrijke honing-citroencake met sesam

Deze eiwitrijke cake past perfect bij je sportieve leven. Opbouwende voeding geeft je weer een boost om te herstellen en vooruitgang te boeken.

Amandelcake met cranberry’s en walnoten

Amandelen, cranberry’s, noten, sinaasappel en een topping van chocolade en dadelkaramel. Klinkt goed toch? Deze cake is erg voedzaam dus een klein stukje is al voldoende.

Luchtige pannenkoek van zoete aardappel

Een voedzame pannenkoek die ook erg in de smaak valt bij kids! De blauwe bessen combineren goed met de zoete aardappel en zien er feestelijk uit.

Glutenvrij flatbread met boerenkoolpesto en cherrytomaten

Hét recept voor een heerlijk flatbread gemaakt van kikkererwtenmeel, water, olijfolie, bakpoeder en een snufje zout. Het voordeel van dit brood is dat je het gewoon in de koekenpan bakt, ongeveer 4 minuten aan elke kant op laag middelhoog vuur.

Heerlijke tomatensoep

Een heerlijke tomatensoep voor een herfstige dag met verse groenten. Je kunt hem zelf nóg lekkerder maken door kiemgroenten toe te voegen of zelfgemaakte pesto.

Boekweitpannenkoek met appel en rozijnen

Deze boekweitpannenkoeken met appel en rozijnen staan bij ons wekelijks op het menu, zowel als ontbijt als lunch. In plaats van een kant-en-klaar pannenkoekenmix gebruik je boekweitmeel, ei en water. Voeg wat smaakmakers toe zoals een snufje zout, kaneel en vanillepoeder.

Pittige noedelsalade

Kook jij binnenkort voor een grote groep gasten en heb je geen idee wat je op tafel moet zetten? Dan is deze pittige noedelsalade misschien wel iets. Een grote schaal comfortfood waarvan je de voorbereidingen al een paar uur van te voren kunt doen. Zet je gesneden groenten klaar en je dressing. Dan heb je binnen 10 minuten deze feestmaaltijd op tafel staan.

Haverbrood met cranberry’s

Dit smeuïge haverbrood kan goed als ontbijt, tussendoortje of lunch. Lekker om mee te nemen naar de picknick, een dagje uit óf wanneer je onderweg bent naar je vakantiebestemming.

Alle rechten voorbehouden. © 2022 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11