Weet jij al dat er heel veel andere opties zijn dan het gebruik van tarwemeel? Als je glutenvrij gaat bakken gaat er echt een wereld voor je open. Soms valt je baksel van ellende in elkaar, maar vaak zit er ook een pareltje tussen die je gelijk wil delen. Deze glutenvrije wafels is er zo […]
Deze dadelnotenreep met sinaasappel is een voedzaam tussendoortje. Perfect om mee te nemen als je een dagje uit gaat. Voor dit recept gebruik ik gemengde noten zodat ik gelijk de verschillende vetzuren combineer.
Hét recept voor een heerlijk flatbread gemaakt van kikkererwtenmeel, water, olijfolie, bakpoeder en een snufje zout. Het voordeel van dit brood is dat je het gewoon in de koekenpan bakt, ongeveer 4 minuten aan elke kant op laag middelhoog vuur.
Hét recept voor een smeuïge ontbijtkoek gemaakt met pompoen, kastanjemeel en havermeel. Glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers én lactosevrij.
Kook jij binnenkort voor een grote groep gasten en heb je geen idee wat je op tafel moet zetten? Dan is deze pittige noedelsalade misschien wel iets. Een grote schaal comfortfood waarvan je de voorbereidingen al een paar uur van te voren kunt doen. Zet je gesneden groenten klaar en je dressing. Dan heb je binnen 10 minuten deze feestmaaltijd op tafel staan.
Dit smeuïge haverbrood kan goed als ontbijt, tussendoortje of lunch. Lekker om mee te nemen naar de picknick, een dagje uit óf wanneer je onderweg bent naar je vakantiebestemming.
Voor een lekkere frisse tuinboonsalade heb je maar een paar ingrediënten nodig. Tuinbonen komen in deze periode van de volle grond, gewoon uit ons eigen landje. Niet alleen verantwoord voor je gezondheid maar ook duurzaam dus.
Als je snel iets lekkers in elkaar wilt zetten dan is deze salade een aanrader. Voor dit recept komen de smaakmakers uit de voorraadkast. Ik gebruik zongedroogde tomaten, die ik 10 minuten laat weken en afspoel, en olijven.
Vandaag is het tijd voor wraps! Naast dat ze erg lekker zijn, zijn ze ook ideaal als meeneemlunch. Het is nu de tijd van kolen en knollen en dus vul ik ze in dit recept met knolselderij en postelein. Wist je dat postelein als één van de weinige groentesoorten omega 3 vetten bevat?
De wintergroenten zijn nu op hun lekkerst en komen gewoon van eigen bodem. Vol voedingswaarde en ook nog eens voor een gunstige prijs. Maak van dit recept een extra portie, dan heb je gelijk de lunch voor de volgende dag klaar.
De broodjes bevatten al zoveel smaak dat een beleg erop niet nodig is. Ze zijn gemaakt met kokos, geraspte appel en kaneel.
Luchtig, lekker en gezond! Aubergine is nu volop verkrijgbaar en je kunt er de lekkerste dingen mee maken. Het combineert goed met kruiden zoals basilicum en oregano, maar ook met specerijen als kurkuma en gember. Die laatste zitten in dit recept voor aubergine ei-muffins.
Het is soms wel eens zoeken naar een gezonde broodvervanger. Met dit wortelbrood sla je twee vliegen in één klap. Het is een lekkere en gezonde broodvervanger én hij bevat een flink portie aan groenten.
Een stoer en voedzaam ontbijt. Deze burrito is gevuld met ‘scrambled eggs’, avocado, zwarte bonen en tomatensalsa.
Quinoa is perfect als vleesvervanger. Kies zelf de specerijen uit om de burger mee op smaak te brengen.
Snackrepen zijn ideaal om mee te nemen voor onderweg. Deze zijn gemaakt met havermout, pindakaas en kokos.
Heb jij met warm weer ook zo’n zin in een frisse salade? Deze salade is erg goed voor je darmen.
Een voedzaam ontbijt of lunch! Quinoa met de smaken van appeltaart.
Elke week maak ik deze salade, omdat het lekker en makkelijk is. Als je niet van bietjes houdt kun je ook wortel gebruiken.
Quinoasalade met bloemkool, paprika en hazelnoten. Zowel warm als koud erg lekker.