Deze eiwitrijke cake past perfect bij je sportieve leven. Opbouwende voeding geeft je weer een boost om te herstellen en vooruitgang te boeken.
Hét recept voor een heerlijk flatbread gemaakt van kikkererwtenmeel, water, olijfolie, bakpoeder en een snufje zout. Het voordeel van dit brood is dat je het gewoon in de koekenpan bakt, ongeveer 4 minuten aan elke kant op laag middelhoog vuur.
Je kent het vast wel. Een paar ingrediënten in de koelkast en geen zin om naar de winkel te gaan. Dan zit er niks anders op dan hier iets lekkers van te maken. Zo ging het bij deze zomerse salade en het pakte verrassend goed uit!
Eet jij wel eens (bananen)brood of crackers en ben je op zoek naar een zoet, maar verantwoord, beleg? Zoek dan niet verder en maak deze chocolade hummus van adukibonen.
Het maken van een glutenvrije cake is echt niet moeilijk. Dit recept is daar weer het bewijs van. De basis voor de carobecake is zwarte bonen.
Eenvoudig te maken met een paar ingrediënten. Om de kipfilet op smaak te brengen gebruik ik de kruidenmix Garam Massala (met o.a. koriander, kardemom,komijn,kaneel, kruidnagel) en tomatenpuree.
Een voedzame, makkelijke bonenschotel met zwarte bonen en zilvervliesrijst. Varieer met de groenten die je nog hebt liggen.
Een stoer en voedzaam ontbijt. Deze burrito is gevuld met ‘scrambled eggs’, avocado, zwarte bonen en tomatensalsa.
In dit recept heb ik mungbonen als hummus verwerkt en op smaak gebracht met komijn. Komijn past goed bij de gegrilde aubergine.
Een makkelijke en snelle eenpansmaaltijd. Je kunt met hetzelfde recept telkens weer een andere curry op tafel zetten.
Fan van pure chocolade? Probeer deze taart dan eens! Gemaakt met bruine bonen en makkelijk aan te passen naar het seizoen. Vervang het zomerfruit bijvoorbeeld voor stoofpeertjes, speculaaskruiden of gebruik sinaasappel en walnoten.