Amandelen, cranberry’s, noten, sinaasappel en een topping van chocolade en dadelkaramel. Klinkt goed toch? Deze cake is erg voedzaam dus een klein stukje is al voldoende.
Wil je graag gezond trakteren op je verjaardag? Maak dan deze bodem voor fruitgebak, op basis van het recept voor bananencake. Met een paar verrassingen natuurlijk, want de smaak is verreweg van saai.
Perfect als je het mij vraagt. Appeltaart maken kan een tijdrovend klusje zijn, maar deze appeltaartcupcakes staan binnen een kwartier in de oven. Vrij van geraffineerde suikers uiteraard en glutenvrij (kies dan wel voor gecertificeerde havermout). Fruit is de ideale natuurlijke zoetmaker.
Hét recept voor een smeuïge ontbijtkoek gemaakt met pompoen, kastanjemeel en havermeel. Glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers én lactosevrij.
Deze healthy mix kun je overal voor gebruiken. Als garnering op taarten, over de (havermout)pap, yoghurt of fruit óf gewoon lekker als tussendoortje zo uit de hand. Je roostert de ingrediënten ca. 10 minuten op laag vuur in de koekenpan, dus je oven hoeft er niet voor aan
Dit smeuïge haverbrood kan goed als ontbijt, tussendoortje of lunch. Lekker om mee te nemen naar de picknick, een dagje uit óf wanneer je onderweg bent naar je vakantiebestemming.
Als je niet zoveel tijd hebt s’morgens is deze cranberry granola een perfecte start van de dag. Om de granola te maken heb je slechts 5 minuten voorbereiding nodig én 15 minuten oventijd. Een fluitje van een cent dus!
Een basisrecept voor cake bevat bloem, eieren, suiker en boter. Na het proeven van deze cake maak je hem de volgende keer anders! De basis voor deze cake is witte bonen.
Yes, gelukt! Ik heb van alles geprobeerd voor een nieuwe versie van bananenbrood en dit is hem geworden. Meestal maak ik bananenbrood met nootjes, boekweitmeel en amandelmeel, maar deze versie met havermout is mijn nieuwe favoriet.
Het maken van een glutenvrije cake is echt niet moeilijk. Dit recept is daar weer het bewijs van. De basis voor de carobecake is zwarte bonen.