Met een beetje pesto, aardbeien en watermeloen maak je in een handomdraai een frisse salade. Deze salade watermeloen met aardbei en pesto kun je op een grote schaal serveren bij de avondmaaltijd of als lunch of tussendoortje eten. Ik ben gek op aardbeien, en twee van onze drie kids ook. Een bakje is in no-time […]
Kook jij binnenkort voor een grote groep gasten en heb je geen idee wat je op tafel moet zetten? Dan is deze pittige noedelsalade misschien wel iets. Een grote schaal comfortfood waarvan je de voorbereidingen al een paar uur van te voren kunt doen. Zet je gesneden groenten klaar en je dressing. Dan heb je binnen 10 minuten deze feestmaaltijd op tafel staan.
Voor een lekkere frisse tuinboonsalade heb je maar een paar ingrediënten nodig. Tuinbonen komen in deze periode van de volle grond, gewoon uit ons eigen landje. Niet alleen verantwoord voor je gezondheid maar ook duurzaam dus.
Als je snel iets lekkers in elkaar wilt zetten dan is deze salade een aanrader. Voor dit recept komen de smaakmakers uit de voorraadkast. Ik gebruik zongedroogde tomaten, die ik 10 minuten laat weken en afspoel, en olijven.
Je kent het vast wel. Een paar ingrediënten in de koelkast en geen zin om naar de winkel te gaan. Dan zit er niks anders op dan hier iets lekkers van te maken. Zo ging het bij deze zomerse salade en het pakte verrassend goed uit!
Heb je niet zoveel tijd, maar wel trek in iets lekkers? Binnen 10 minuten heb je deze bloemkoolsalade klaar. Breng hem op smaak met verse kruiden. Deze zitten bomvol voedingsstoffen en zorgen ervoor dat je snel verzadigd bent.
De wintergroenten zijn nu op hun lekkerst en komen gewoon van eigen bodem. Vol voedingswaarde en ook nog eens voor een gunstige prijs. Maak van dit recept een extra portie, dan heb je gelijk de lunch voor de volgende dag klaar.
In veel restaurants zie je deze salade met geitenkaas op de kaart staan. Tijd om het zelf eens te maken, met ingrediënten die jij het lekkerst vindt!
Gierst is een glutenvrije graansoort en licht verteerbaar. Het bevat o.a. silicium wat nodig is voor de vorming van bindweefsel, botten en kraakbeen. De structuur lijkt een beetje op couscous en daarom bedacht ik deze maaltijdsalade met tomaat, basilicum en avocado.
Nu het nog volop zomer is mag een receptje met perzik niet ontbreken. Ik heb dit als ontbijt gegeten en wilde graag uitpakken, dus heb ik er een roos van gemaakt. Het is echt niet moeilijk maar kost wel even tijd.
Citroen en sperziebonen is een supercombinatie! Met een teentje rauwe knoflook in de dressing heb je gelijk wat ontstekingsremmende stoffen binnen.
Geniet jij ook zo van aardbeien? Lekker als tussendoortje maar ook goed te gebruiken in maaltijden, zoals deze zomersalade.
Een frisse salade voor op een zomerdag. Je kunt de salade prima van te voren maken dus perfect wanneer je ’s avonds gasten krijgt, voor de barbecue bijvoorbeeld.
Deze salade mag niet ontbreken bij de bbq. Lekker licht en fris. De salade breng je op smaak met een dressing van olijfolie en limoen- of citroensap.
Een lekker fris gerecht om te maken bij een stukje vlees of vis. Heb je even de tijd? Dop dan zelf boontjes.
Heb jij met warm weer ook zo’n zin in een frisse salade? Deze salade is erg goed voor je darmen.
Elke week maak ik deze salade, omdat het lekker en makkelijk is. Als je niet van bietjes houdt kun je ook wortel gebruiken.
Een maaltijdsalade die zowel warm als koud heerlijk is. Ideaal om mee te nemen voor onderweg.
Een groene salade met fijn gesneden venkel, olijven, partjes sinaasappel en geitenkaas. De knoflook in de dressing geeft de salade wat pit.
Een heerlijke lunch salade die je de avond ervoor kunt maken. Voedzaam met pit en een beetje zoet. De verse tijm met tomaat past er perfect bij.