Bosvruchtengebak

Dit bosvruchtengebak is voedzaam en bevat alleen natuurlijke suikers. Ook lekker als ontbijt, lunch of feestelijk tussendoortje.

worteltaart met dadel en walnoot en een topping van geitenkaas en yoghurt

Worteltaart met dadel en walnoot

Even lekker smikkelen, en dat kan met deze worteltaart met dadel en walnoot op elk moment van de dag! Het recept voor worteltaart met dadel en walnoot bevat namelijk een flinke portie groenten, gezonde vetten en eiwitten uit noten én bevat alleen natuurlijke suikers.   Basis van noten Deze worteltaart is voor een deel gemaakt […]

Bloedsinaasappeltaart met hazelnoot en abrikoos

Deze frisse bloedsinaasappeltaart heeft een bodem van hazelnoot en gedroogde abrikoos. Natuurlijk helemaal gemaakt van ongeraffineerde producten en hij smaakt super! Met noten en gedroogd fruit maak je in no-time een knapperige bodem voor je taart.

Rabarber-aardbeitaart

Het seizoen van de rabarber is kort en dus tijd om flink uit te pakken! Rabarber is zuur van smaak en combineert daarom goed met de zoete aardbeien. Deze rabarber-aardbeitaart kun je ook prima als ontbijt eten. Met een voedzame bodem van gemengde noten en dadels.

Vegan mangotaart

Een kleurrijke vegan mangotaart voor Pasen die zo voedzaam is dat je hem ook kunt eten tijdens het ontbijt of de brunch. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers en lekker fris van smaak.

Vegan bosbescheesecake

Hét recept voor een frisse en voedzame vegan bosbescheesecake waar je geen oven voor nodig hebt. Vol met voedzame ingrediënten zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten. Verantwoord genieten.

Eiwitrijke honing-citroencake met sesam

Deze eiwitrijke cake past perfect bij je sportieve leven. Opbouwende voeding geeft je weer een boost om te herstellen en vooruitgang te boeken.

Mama’s gezonde appeltaart

Sinds onze zoon (3 jaar) bij oma op verjaardag een stukje appeltaart heeft gehad bleef de vraag maar komen. Mama, maak je appeltaart? Na heel veel verschillende versies van gezonde appeltaart is dit zijn favoriet geworden! Een gezonde(re) appeltaart zonder geraffineerde suikers en glutenvrij.

Bosvruchten-kokos zomergebakje

Je kunt ook zonder kwark hele lekkere ‘kwarktaartjes’ maken. Maal geweekte cashewnoten fijn óf gebruik een plantaardig geleermiddel zoals agar-agar (zeewier). In dit recept voor een zomergebakje heb ik deze twee gecombineerd.

Appeltaart met hazelnoten

Om de appeltaart wat smaak te geven heb ik het deeg gemaakt met hazelnootmeel. Dit kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken door wat hazelnoten fijn te malen in de keukenmachine. Naast de lekkere smaak hebben hazelnoten als voordeel dat ze je lichaam niet verzuren.

Chocoladetaart

Fan van pure chocolade? Probeer deze taart dan eens! Gemaakt met bruine bonen en makkelijk aan te passen naar het seizoen. Vervang het zomerfruit bijvoorbeeld voor stoofpeertjes, speculaaskruiden of gebruik sinaasappel en walnoten.

Alle rechten voorbehouden. © 2022 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11