kom havermout met warme peer, kaneel en pecannoten

Havermout met warme peer, kaneel en pecannoten

Dit is een fantastisch ontbijtrecept. Havermout met warme peer, kaneel en pecannoten geeft je lang een verzadigd gevoel.

Salade watermeloen met aardbei en pesto

Met een beetje pesto, aardbeien en watermeloen maak je in een handomdraai een frisse salade. Deze salade watermeloen met aardbei en pesto kun je op een grote schaal serveren bij de avondmaaltijd of als lunch of tussendoortje eten. Ik ben gek op aardbeien, en twee van onze drie kids ook. Een bakje is in no-time […]

Dreumesmuffin (suikervrij)

Wil je je dreumes graag een verantwoord tussendoortje voorschotelen maar heb je geen idee wat? Met deze voedzame dreumesmuffin krijgt je kleine gelijk een portie groente en eiwitten binnen.   Verantwoord tussendoortje / lunch / ontbijt Onze kleine meid is net 1 jaar geworden en smult ervan. Ik was op zoek naar een verantwoord tussendoortje/lunch […]

Kerstchocolade

Je kent ze vast wel toch? Ronde balletjes met een lekkere hazelnootvulling, luchtige ‘koek’ en overgoten met chocolade en hazelnootstukjes. Tijd om een gezondere variant te maken.

Hazelnoot-banaancake

Heb je wat te vieren of gun je jezelf een lekker ontbijt? Deze halnoot-banaancake is heerlijk met een verrassend ingrediënt. Slechts 15 minuten voorbereiding! De rest doet de oven voor je.

Vegan mangotaart

Een kleurrijke vegan mangotaart voor Pasen die zo voedzaam is dat je hem ook kunt eten tijdens het ontbijt of de brunch. Veganistisch, vrij van geraffineerde suikers en lekker fris van smaak.

Kokos groentesoep met gember en croutons

Als het buiten koud, nat en winderig is dan komt deze soep als geroepen. Een lekkere opwarmer vol met onstekingsremmende ingrediënten zoals gember, knoflook en kurkuma. Bijkomend voordeel, je hoeft er niet urenlang bouillon voor te trekken en het is een perfect recept om je koelkast leeg te maken (en daarmee voedselverspilling te voorkomen).

Eiwitrijke honing-citroencake met sesam

Deze eiwitrijke cake past perfect bij je sportieve leven. Opbouwende voeding geeft je weer een boost om te herstellen en vooruitgang te boeken.

Amandelcake met cranberry’s en walnoten

Amandelen, cranberry’s, noten, sinaasappel en een topping van chocolade en dadelkaramel. Klinkt goed toch? Deze cake is erg voedzaam dus een klein stukje is al voldoende.

Glutenvrij flatbread met boerenkoolpesto en cherrytomaten

Hét recept voor een heerlijk flatbread gemaakt van kikkererwtenmeel, water, olijfolie, bakpoeder en een snufje zout. Het voordeel van dit brood is dat je het gewoon in de koekenpan bakt, ongeveer 4 minuten aan elke kant op laag middelhoog vuur.

Ontbijtkoek (glutenvrij, lactosevrij, natuurlijk zoet)

Hét recept voor een smeuïge ontbijtkoek gemaakt met pompoen, kastanjemeel en havermeel. Glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers én lactosevrij.

Healthy mix (noten,pitten,zaden)

Deze healthy mix kun je overal voor gebruiken. Als garnering op taarten, over de (havermout)pap, yoghurt of fruit óf gewoon lekker als tussendoortje zo uit de hand. Je roostert de ingrediënten ca. 10 minuten op laag vuur in de koekenpan, dus je oven hoeft er niet voor aan

Citroencake (glutenvrij)

Een basisrecept voor cake bevat bloem, eieren, suiker en boter. Na het proeven van deze cake maak je hem de volgende keer anders! De basis voor deze cake is witte bonen.

Frisse citroenkoekjes met sesamzaad en honing

Deze citroenkoekjes met sesamzaad en honing gaan er wel in als tussendoortje. De basis voor dit recept is havermout, dus lekker voedzaam.

Yacon-bataat koekjes

Yacon is supersappig en de smaak heeft wel iets weg van appel en wortel. Ik combineer hem in dit recept met zoete aardappel (bataat).

Banana-bounty

Kokos – chocolade – banaan. Dat is wat je nodig hebt voor deze banana-bounty. Makkelijk om te maken en ook al haal je er met gemak 20 repen uit.

Hartige appelflap

Dat een appelflap ook gezond kan zijn bewijst dit recept. Voor het deeg gebruik ik een simpel pastadeeg.

Vanille-cashewkwark met bramen en stoofpeer

Deze vanillekwark maak je met geweekte cashewnoten. Door ze minimaal 4 uur te weken worden ze extra romig en kan de blender er met gemak een lekkere vanille-cashewkwark of yoghurt van maken.

Kokosbroodjes bij een feestelijk ontbijt

De broodjes bevatten al zoveel smaak dat een beleg erop niet nodig is. Ze zijn gemaakt met kokos, geraspte appel en kaneel.

Pompoenparfait

Met deze pompoenparfait heb je in een handomdraai een ontbijtje klaar voor de volgende dag. De weckpotjes staan ook leuk op een feestelijk versierde tafel!

Alle rechten voorbehouden. © 2022 Voedstapje | KvK nr: 77392477 | BTW-id: NL003190962B11