Het is soms wel eens zoeken naar een gezonde broodvervanger. Met dit wortelbrood sla je twee vliegen in één klap. Het is een lekkere en gezonde broodvervanger én hij bevat een flink portie aan groenten. Doordat de wortel zoet van smaak is, kun je overige zoetmiddelen weglaten. Het is de amandelmeel en wortel die ervoor zorgen dat het brood heerlijk smeuïg blijft.
 

Opties


Je kunt ervoor kiezen om het amandelmeel te vervangen voor bijvoorbeeld boekweitmeel. Het brood wordt dan iets minder smeuïg. Ik vind zelf de combinatie van amandel en wortel heerlijk en het brood is daardoor meteen lekker voedzaam.
 
Schrik niet als het brood op sommige plekken groen uitslaat. Dit is de reactie van het zuiveringszout op de zonnebloempitten. Wil je dit voorkomen vervang het zuiveringszout dan voor één theelepel wijnsteenbakpoeder.
 

Hoeveelheid aanpassen


Het beslag is erg compact, maar echt, dat komt helemaal goed in de oven. Ik heb gekozen voor een mini-bakvorm van 12×6 cm. Je krijgt daar ongeveer 6 plakjes uit en is voldoende voor een ontbijt/lunch voor 2 personen. Wil je het brood in een cakevorm maken van 30 cm, gebruik van alle ingrediënten dan driemaal zoveel en bak de cake in ca. 45 minuten gaar. (controleer even met een satéprikker, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar)

Geniet ervan! Lekker als ontbijt, lunch, maar ook zeker als tussendoortje bij een kopje thee.