Amandelen, cranberry’s, noten, sinaasappel en een topping van chocolade en dadelkaramel. Klinkt goed toch? Deze amandelcake met cranberry’s en walnoten is erg voedzaam dus een klein stukje is al voldoende. Om hem te zoeten heb ik kokosbloesemsuiker gebruikt. Let op met de hoeveelheden, want ondanks dat het een ongeraffineerd product is, het blijft suiker. De hoeveelheid kun je zelf naar smaak aanpassen. Gebruik je liever gedroogd fruit dan kan dat natuurlijk ook. Amandelen combineren goed met abrikozen en dadels bijvoorbeeld.
 

Stevige botten

Wist je dat noten een bron van mineralen zijn? Amandelen bevatten onder andere calcium en magnesium. Beide mineralen zijn nodig voor een goede opname, samen met vitamine B6. Dit is meteen ook een nadeel van dierlijke zuivel, deze bevatten namelijk veel calcium waardoor de verhouding niet in balans is. En uiteindelijk gaat het erom wat je lichaam ermee doet, niet de hoeveelheid die je naar binnen werkt.
 

Topping

De cake is heerlijk met deze vulling, maar wil je hem extra feestelijk maken dan kun je er nog een topping overheen doen. Week daarvoor 4 Medjooldadels in lauw water, ca. 30 minuten. Doe vervolgens de dadels met het water in de keukenmachine en draai net zolang tot het een gladde saus is. De dikte kun je eenvoudig zelf bepalen door water toe te voegen. Schenk de saus over de cake en garneer met kokosrasp of geraspte chocolade (zo puur mogelijk, dan kan er immers minder zooi / suiker aan zijn toegevoegd) Enjoy!