Nu de appels weer in het seizoen zijn mag een appeltaart natuurlijk niet ontbreken. Het is nog een hele uitdaging om een knapperige en stevige korst te krijgen zonder het gebruik van suiker, maar het is gelukt!

Dit recept is voldoende voor 2 kleine taartjes van 12 cm doorsnede.  Denk er wel om dat het deeg minimaal een half uur moet rusten in de koelkast voordat je de taartjes afbakt in de oven.
 

Herfstig recept

Om de appeltaart wat smaak te geven heb ik het deeg gemaakt met hazelnootmeel. Dit kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken door wat hazelnoten fijn te malen in de keukenmachine. Naast de lekkere smaak hebben hazelnoten als voordeel dat ze je lichaam niet verzuren.

Goudreinetten staan bekend als appeltaartappel maar ik heb gekozen voor Elstar. Deze appel is lekker stevig en heeft van nature al een zoete smaak. Om wat extra zoet toe te voegen heb ik rozijnen geweld en in de vulling gedaan. Nog wat hazelnoten grof hakken en je hebt een lekkere bite. Geniet ervan!
 

Gezondheid

Om je darmen te ondersteunen (en stevigheid te geven aan het deeg) heb ik psylliumvezels toegevoegd. Psylliumvezels kun je verkrijgen bij natuurvoedingswinkels of online. De vezels nemen vocht op waardoor je darminhoud zachter wordt en je stoelgang soepeler verloopt. Dat betekent dus ook dat je afvalstoffen sneller uit je lichaam zijn!