De asperges zijn maar zo kort in het seizoen! En dat vind ik echt jammer, want ze zijn heerlijk. De klassieke variant is met ham, ei en hollandaisesaus, maar omdat ik het graag anders doe geef ik je hier een recept met ‘bechamel’saus. Een gezondere variant.

De bechamelsaus is gemaakt met roomboter (je kunt ook kokosolie of geklaarde boter, ghee gebruiken), bouillon (getrokken van de aspergeschillen) en boekweitmeel. Een perfect basisrecept waar je alle kanten mee op kunt. Voeg zelf smaak toe en je kunt de saus als pastasaus of groentesaus gebruiken. De bouillon kun je dan vervangen door groentebouillon of kokosmelk.

Voor dit recept heb ik extra roomboter toegevoegd als smaakmaker en citroen. Deze smaken passen goed bij de asperges. De tagliatelle heb ik zelf gemaakt met dit basisrecept. Door er paddenstoelen, in dit geval kastanjechampignons, en basilicum aan toe te voegen heb je heel eenvoudig een voedzame maaltijd.

Geniet ervan!