Ben je een echte zoetekauw? Deze bananen oliebol moet je echt een keertje proberen! Wat mij betreft hét recept voor een oudjaarsavond. Zelf ben ik helemaal geen fan van oliebollen en ben daarom op zoek gegaan naar een alternatief die wel in de smaak valt. Natuurlijk glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Wel gefrituurd, maar dan in kokosolie. Dit is een verzadigd vet die hogere temperaturen beter kan verdragen, daardoor beperk je de schade aan je gezondheid.
 

Variaties

Deze bananenoliebol is lekker zoet door de natuurlijke suikers van banaan. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en ze zijn een stuk lekkerder en gezonder dan de standaard oliebol. Ik had niet zoveel boekweitmeel meer in huis en heb ze daarom aangevuld met havermout. Superlekker!
 
Kijk wat je zelf in huis hebt en probeer ze bijvoorbeeld met kikkererwtenmeel en amandelmeel, of boekweitmeel en rijstmeel. Varieer er op los met kokos, vanille, rozijnen, noten, zaden en pitten bijvoorbeeld. Je kunt er ook een dipsaus bij maken van geraspte kokos, kokosmelk en wat rode peper voor de pit. Of dip ze in de gesmolten chocolade. Wat mij ook heel lekker lijkt is om deze chocolademousse erbij te doen. Halveer de bananenbol en doe er een beetje mousse tussen. Niemand die klaagt tijdens het ontbijt;)