Dit experiment is erg goed uitgepakt, al zeg ik het zelf;) De koekjes van geraspte, rauwe biet waren in no-time weggepakt door mijn zoontje van 2. En ook ik vind ze heerlijk. Ik heb ze voor de lunch gemaakt, maar dit is ook een goede keuze om als tussendoortje te nemen of als voorgerecht te serveren. Het recept is voor ca. 12 bietenkoekjes, genoeg voor 1 persoon als lunch of 4 personen als voorgerecht.
Sinaasappelrasp zorgt ervoor dat de bietjes lekker fris smaken en de amandelmeel brengt juist de ‘aardse’ smaak van bietjes naar boven. Geen zorgen als je geen amandelmeel in huis hebt. Gebruik gerust een andere soort, boekweitmeel bijvoorbeeld.
Dips doen het bij ons altijd goed (ook bij feestjes) en deze basilicum-knoflookdip past goed bij de smaak van rode bieten. Maak een portie extra om salades mee op smaak te brengen of een stukje vlees/vis.