Groenten en fruit uit het seizoen zijn het lekkerst, gezondst en goed met elkaar te combineren. Voor deze bietenswirl heb je maar 3 ingrediënten nodig! Rode bieten, sinaasappel en geitenyoghurt.
 

Yoghurt

Geitenyoghurt is romig van smaak en lichter verteerbaar dan yoghurt van koemelk. Luister goed naar je eigen lichaam om erachter te komen welke keuze je het beste kunt maken. Krijg je een opgeblazen buik van melkproducten? Laat deze dan staan en kies voor een plantaardige yoghurt.
 
Laat de melkproducten ook staan bij verkoudheid of problemen met de luchtwegen. Deze tasten namelijk het slijmvlies aan, waardoor de klachten verergeren. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven, zoals kokosyoghurt of notenyoghurt.
 

Puur

Ik vind het heerlijk om puur te eten. Het duurt even voordat je smaak gewend is aan een nieuw voedingspatroon zonder suikers en kunstmatige toevoegingen. Het is eigelijk net als wanneer je nieuwe dingen proeft. Je smaak past zich geleidelijk aan. Zo werkt het in je lichaam ook. Wil je over naar een gezonder voedingspatroon? Kies dan stap voor stap voor pure smaken.
 

Gezondheid ondersteunen

Geef je lichaam de tijd om te wennen en geef niet op wanneer je niet direct het gewenste resultaat merkt. Varieer met producten en luister goed naar je lichaam. Daardoor kom je er ook achter waar je wel of geen energie van krijgt.
 
Met de juiste voeding kun je je gezondheid goed ondersteunen. Zo zorgt kalium in rode bieten voor de regulering van je bloeddruk en speelt vitamine C uit sinaasappel een belangrijke rol voor je weerstand. Je kunt de bieten(puree) prima een avond van te voren maken, zodat je ’s morgens een snel ontbijt hebt. Met een granola erbij maak je deze ontbijtkom extra voedzaam. Geniet ervan!